Sasvim drugačiji Uskrs / Mons. Barišić za Uskrs upozorio na opasnost od svjetskog rata: 'Agresori, ovo je ludost, ostanite doma!'

Image
Foto: RTL

'Budućnost ne pripada nasilju', 'Ludost je ići razarati domove, ubijati ljude', 'Mi vjernici nemamo monopol na Krista', poruke su iz crkava u Hrvatskoj za Uskrs

17.4.2022.
18:35
RTL
VOYO logo

Nakon dvije pandemijske godine Hrvatska je najveći kršćanski blagdan opet provela u zajedništvu i punim crkvama, daleko od izolacija i epidemioloških mjera. Ali, nakon virusa korone, stigao je virus rata, poručuju biskupi, te s oltara diljem zemlje stižu molitve mira i poruke ohrabrenja za Ukrajinu.

Nakon dvije godine pod maskama i na distanci, Uskrs kakav je nekad bio. Vjernici su si konačno mogli stisnuti ruke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S oltara stižu poruke mira i molitva za Ukrajinu, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski:

"Sa zadovoljstvom smo doživjeli vijest o izlasku iz okolnosti mjera pandemije koronavirusom. Nažalost, došao je drugi virus, virus rata i opasnost da postane još gora pandemija svjetskih razmjera. Potrebno je reći agresorima da ostanu pri sebi, da ostanu doma, jer je ludost razarati domove i ubijati ljude."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Josip Bozanić je pak rekao:

"Budućnost ne pripada nasilju, to je, braćo i sestre, duboki smisao Uskrsa. Budimo i nadalje spremni karitativno pomoći osobito u prihvaćanju prognanika. Naše nedavno iskustvo rata, stradanja i prognanstva pojačava našu otvorenost za velikodušnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto u katedrali koja je stradala u potresu u Zagrebu misa u montažnom objektu, a riječi podrške slušalo je i 14 Ukrajinca. 

Snažne poruke vjernicima i s oltara u Rijeci od mons. Mate Uzinića, riječkog nadbiskupa koadjutora i apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi vjernici nemamo monopol na Krista. Mi samo govorimo da smo kršćani, a živimo neki drugi sustav vrijednosti kada samo retorički vjerujemo u uskrsnuće, ali ne živimo kao ljudi uskrsnuća u svakodnevnom životu."

Cijeli prilog pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo