UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ / Monstrum petardom na okrutan način ubio psića Kiru: Policija i mještani tragaju za njim

Image
Foto: Prijatelji životinja

Kirina četverodnevna agonija samo je jedna u nizu mnogobrojnih posljedica bacanja petardi

4.1.2020.
17:36
Prijatelji životinja
VOYO logo

Nepoznati počinitelj iz okolice Osijeka nanio je smrtonosne ozljede psu Kiri dva dana prije kraja prošle godine, po svemu sudeći, umetnuvši mu u analni otvor petardu. Kiro se mučio danima, borio se da ostane na životu. Unatoč njegovoj velikoj volji za životom i trudu veterinara podlegao je stravičnim ozljedama.

Kiro je uginuo u Osijeku, a za monstumom intenzivno tragaju policija i mještani. Kirina četverodnevna agonija samo je jedna u nizu mnogobrojnih posljedica upotrebe eksplozivnih sredstava F2 i F3 kategorije, bilo da su uzrokovane opasnom, pa i smrtonosnom bukom, bilo da su posljedica iživljavanja nad nedužnim životinjama kao sad, u slučaju malenog Kire i prije nekoliko godina, u slučaju psa Mede kojemu je bačena petarda raznijela njušku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijatelji životinja mole građane da prijavljuju sve slučajeve mučenja, zlostavljanja i zanemarivanja životinja. Ovaj jezivi slučaj podliježe Kaznenom zakonu i počinitelju prijeti godinu dana zatvora te je svaka informacija bitna.

S obzirom na to da se petarde u Hrvatskoj upravo zbog zakonske dozvole i silne reklame prodaju u desecima tona nije čudno što neodgovorni pojedinci bez savjesti osmišljavaju na koje će sve izopačene načine upotrijebiti svojih stotinu petardi. Tako im, na žalost na pamet dolaze i ovakve bolesne, okrutne ideje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Prijatelji životinja
Image
Foto: Prijatelji životinja

Za mnoge životinje koje su stradale od infarkta izazvanog petardama ili su prestravljene bukom poginule pod kotačima automobila nema zakonske zaštite. Prijatelji životinja tvrde da zaštita ljudi i životinja leži upravo u vraćanju zakonske zabrane uporabe petardi.

Naime, udruga Prijatelji životinja uz podršku brojnih državnih i lokalnih institucija, drugih udruga i velike većine građana traži da petarde, odnosno eksplozivna sredstva F2 i F3 kategorije budu zabranjena i od 27. 12. do 1. 1. kao što su opravdano zabranjena tijekom godine, odnosno, da se zakonska odredba vrati u stanje prije očitog pogodovanja profitu uvoznika pirotehnike, a na štetu općeg dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijatelji životinja se pitaju koliko je još ljudskih i životinjskih patnji i žrtava potrebno da se na prvo mjesto stavi javni interes i sigurnost? Nadaju se da ovako strašne fotografije kao i fotografije izgubljenih dječjih prstiju i očiju više nećemo gledati. 

Peticija za zabranu petardi još se potpisuje na www.prijatelji-zivotinja.hr, a Prijatelji životinja vjeruju da će Ministarstvo unutarnjih poslova svoju izrečenu podršku pokazati što hitnijom izmjenom Zakona o eksplozivnim tvarima i konkretnom zakonskom zaštitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo