NEOBIČAN SUSRET / Morski pas kod Pirovca oči u oči našao se s labradorom, vlasnik: 'Približio mu se, valjda da se upoznaju'

Da pas Moro zna pričati - tko zna što bismo čuli o nevjerojatnom susretu - o kojem za RTL govori vlasnik ljubimca koji je sve pratio s distance

29.5.2022.
20:15
VOYO logo

Vidjeti crnu leđnu peraju iznad površine mora, pa još u plićaku na plaži, kod mnogih bi izazvalo paniku, ali ne i kod labradora Mora - koji je iz blizine provjerio kako izgleda morska varijanta psa.

"Odmah je otrčao u more, al sam ga zvao u stvari da on ne preplaši morskog psa. I kad je Moro ušao u more, onda mu se morski pas približio, valjda da se upoznaju, što ja znam", kazao je Saša Čubrić, vlasnik labradora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se prestrašio ni vlasnik koji s Morom živi na zagrebačkoj adresi, ali za vikend vole doći do Pirovca.

"Ja sam bio oduševljen što u pirovačkoj vali vidim morskog psa te veličine. Nikad u životu to nisam vidio, a mislim da ni većina ljudi koji ovdje žive tako da je bilo stvarno fascinantan prizor", kazao je Čubrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BABY SHARK /

VIDEO Kod Medulina snimljen morski pas, pogledajte kako pliva u plićaku

Image
BABY SHARK /

VIDEO Kod Medulina snimljen morski pas, pogledajte kako pliva u plićaku

Kaže kako je pas, po njegovoj procjeni, bio dugačak jedno dva metra te da je pretpostavio kako se radi o modrulju.

Potvrđuje nam to i Alen Soldo, stručnjak specijaliziran za morske pse koji kaže da opasne vrste poput bijelih psina rijetko zalaze u Jadran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljam po načinu kretanja i dolasku do obale da se radi upravo o modrulju koji je zapravo jedna bezopasna vrsta morskoga psa. Ono što je ovdje za očekivati je vjerojatno da je modrulj došao u potrazi za nekakvom hranom, tj. za sitnom plavom ili nekom sličnom vrstom ribe koja je dolazila bliže obali i bježala od njega", tvrdi Soldo.

Profesor Soldo misli da nije riječ o istom modrulju, koji je u Istri snimljen prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret s morskim psom nije imao samo neustrašivi Moro, nego i svi ostali kupači na plaži Lolić koji se kupaju već danima jer more je toplo. No nitko se od njih zbog pojave morskog psa nije pretjerano uzbudio niti prestrašio

Potvrđuje nam to i Goran Krpetić, vlasnik kafića koji je snimio neobičan susret u plićaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pas je krenuo prema morskom psu na upoznavanje. Nama je to bilo dosta neobično i krenuli smo snimati mobitelom.Turistima je atrakcija, oni ga dosta snimaju, nije opasan, do sada ga nikoga nije pojeo. Dođite kod nas u Pirovac i ne brinite ništa", kazao je Krpetić.

A ako i vidite modrulja iz blizine, ne uznemiravajte ga jer je on jedna od strogo zaštićenih vrsta u Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo