jasan stav / Most: 'Bude li potrebno, Ivici Todoriću bi se moglo oduzimati i privatno vlasništvo kako bi se podmirivali dugovi!'

Image
Foto: Pixsell

Vlada u petak o 'Lex Agrokoru', Most za dijeljenje Agrokora na niz tvrtki

30.3.2017.
17:46
Pixsell
VOYO logo

Nacrt zakona o sistemski važnim tvrtkama poznat kao "Lex Agrokor" naći će se u petak na sjednici Vlade i biti poslan u hitnu saborsku proceduru, a kako se doznaje iz Mosta, cilj je očuvanje gospodarskog sustava zemlje, pri čemu se ta stranka zalaže za dijeljenje Agrokora na niz tvrtki.

Trenutno traju finalna usuglašavanja između HDZ-a i Most, kao i između Ministarstva gospodarstva i Ministarstva pravosuđa i svi zajedno rade na tom zakonu, te ukoliko bude potrebno, Sabor bi o njemu mogao raspravljati već u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odugovlačenje bi, naime, moglo dovesti do još teže situacije, budući da je tvrtka Orbico Branka Roglića već pustila Agrokoru zadužnicu od 10-ak milijuna kuna, a mogli bi taj primjer slijediti i ostali, kažu u Mostu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> RTL i Vijesti.hr neslužbeno doznaju: Agrokor dobiva novac za isplatu dobavljača!

>> Dobavljač bijesan zbog poteza Branka Roglića: 'Izvršio je atentat na Todorića! To je duboko nekorektno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Plenković hvalio Marića i prozvao SDP zbog Agrokora: 'Pjevaju svoju pjesmu'

>> Pokušaj saniranja dijela štete: Rusi sada tvrde da su se pogrešno izrazili, Agrokor nije falsificirao svoja izvješća?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Vrhunac krize u Agrokoru: Todorić optužen za lažiranje financijskih izvještaja, srušen kreditni rejting, a dobavljači prijete prisilnom naplatom

>> Zagrebačka burza u crvenom: pad Crobexa za tri posto, potop Agrokorovih izdanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Drugi čovjek ruske banke VTB izrazio sumnju u Agrokorova financijska izvješća: 'Sada je glavno zaustaviti paniku'

>> Ako stvari krenu po zlu: Todorić očistio obiteljsku rezidenciju i osigurao djecu​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stajalište je Mosta da Ivica Todorić ne smije sudjelovati u procesu prinudne uprave i restrukturiranja koncerna. U Mostu smatraju da Todorić nakon procesa restrukturiranja više ne bi trebao biti u upravljačkoj i vlasničkoj strukturi Agrokora jer je, kako kažu, svojom politikom upravljanja doveo u opasnost cjelokupan gospodarski sustav. Koncern Agrokor, smatraju u Mostu, tijekom jednogodišnjeg restrukturiranja trebalo bi "razmontirati", odnosno razdijeliti na niz tvrtki.

Koncern je potrebno rastaviti kako bi sve druge hrvatske tvrtke mogle biti konkurentne prilikom izlaska na tržište postojećih firmi u sastavu koncerna Agrokor, poručuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatraju da bi trenutačna loša situacija u koncernu mogla riješiti novim zakonom, stvaranjem "bedema oko Agrokora s propustima" kako bi se tvrtka dokapitalizirala i nova dao dobavljačima te omogući im se nastavak funkcioniranja i očuvanje radnih mjesta.

Kako kažu u Mostu, "bude li potrebno, Ivici Todoriću bi se moglo oduzimati i privatno vlasništvo kako bi se podmirivali dugovi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakon bi trebao omogućiti godinu dana vremena za analizu situacije i donošenje plana restrukturiranja, te nagodbu s vjerovnicima, dodaju u Mostu.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo