'SVE MOŽE' STAVOVI / MOST-ov popis želja nam je, ako ništa, razotkrio koliko su čvrste politike dviju najjačih stranaka

SDP i HDZ odgovorili su na reformske zahtjeve Mosta na više od sto stranica svaki. Da su toliko potrošili na svoje programe Most im danas možda ne bi ni trebao, ali eto treba. No, ljubavna pisma Mostu su još bez odgovora. Božo Petrov i društvo odluku o tome koga će oženiti trebali bi donijeti do četvrtka i do prve sjednice Sabora, ali vrijeme ni njima više ne ide na ruku

30.11.2015.
22:15
VOYO logo

Čvrsti, odlučni, samouvjereni u svoje stavove bili su Zoran Milanović i TomislavKaramarko nekad davno, odnosno, prije mjesec dana, a sada baš ni na jedan zahtjev MOST-a, na SDP-ovih 190 stranica i HDZ-ovih 140 - nema riječi NE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj odgovor Mostu, što je dio dijaloga, je samo jedan manji dio svega što smo radili ove četiri godine", kaže Milanović.

"Manje-više mislim da se u svemu slažemo, to su sad sve varijacije na temu. Može biti tu nekih razlika, ali treba vidjeti specifikume svih tih momenata", poručuje, pak, Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali specifikum gospodarskog pojasa u predizborno vrijeme nitko nije ni spomenuo. No, na MOST-ov zahtjev i jedni i drugi su odgovorili - Može, ako vaši zastupnici za nas dignu ruke.

Ipak, nisu pristali na sve. Na zahtjev prema kojem bi se ukinule sve općine s manje od 5000 stanovnika, kakvih je u Hrvatskoj 80 posto - Milanović i Karamarko odgovorili su s odlučnim MOŽDA. A demografi poručuju - ni u ludilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi bilo u deomgrafskom i ekonomskom smislu odricanje tog prostora. To bi značilo jednostavno vraćanje unatrag i imalo bi velike negatovne posljedice", smatra demograf Anđelko Akrap.

Možda bi tako i SDP-ovci pristali na stopiranje jednog od najvažnijih projekata svoje Vlade, bušenja na Jadranu - HDZ-ovci sigurno bi. SDP bi jednako sigurno ukinuo obvezne članarine za gospodarsku i obrtničku komoru - HDZ bi možda pristao na taj zahtjev. Iz prozvane komore, stigao je odgovor u istom "sve može" tonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"…Upravo je vizija rukovodstva HGK postepeni prelazak na dobrovoljno članstvo…"

Dok se s Mostom svi slažu, oni se sami sa sobom ne slažu. Pa tako lete međusobne optužbe za kupoprodaju zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve nestabilniji MOST tako je s početnih 19 glasova, sveden na 15 zastupnika. Previranja u Mostu tako, mogla biti, voditi prema novim izborima. A s njima bi i načelna slaganja ostala samo popis želja - ako ništa, barem su nam ti popisi razotkrili koliko su, odnosno, nisu, čvrste politike dviju najjačih stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo