PLENKOVIĆ O PREDSJEDNIKU / 'Možda je to što Milanović govori nešto između logoreje, ali više je riječ o dijareji. Uvjereni smo da ima ozbiljnih problema'

Image
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

'Uvjereni smo da ima ozbiljnih problema. Jesu li to problemi zbog kojih mu je potrebna stručna pomoć ili savjet, to će reći neki eksperti, a ne ja', kazao je Plenković

21.4.2022.
19:30
Denis Kapetanovic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na otvaranju Svjetskog prvenstva u reliju, koje se ovog vikenda održava u Hrvatskoj te komentirao aktualnosti. 

Premijer se osvrnuo na izjave predsjednika Zorana Milanovića koji ga je nazvao udbašem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je to nešto između logoreje, ovo što sam malo uspio pregledati je više riječ o dijareji. Riječ je o problemima koje ima, neprestano buđenje iz vlastite relevantnosti, vrijeđanje Vlade, HDZ-a, ministra hrvatskih branitelja, to je kao što smo rekli jučer prešlo sve granice. Riječ je o osobi koju su naši birači nažalost izabrali na izborima prije nešto više od dvije godine. Štetu koju pričinja Hrvatskoj, bilo na unutarnjem planu zbog sniženog političkog diskursa, snizio je političku kulturu do mjere gdje ćemo se godinama oporavljati od te štete", kazao je Plenković. 

Image
komentar predsjednika /

Milanović o Vladi: 'Nikada veća grupa probisvjeta i lopova nije vodila ovu zemlju. Ohrabruju ustašluke, a prave se liberali''

Image
komentar predsjednika /

Milanović o Vladi: 'Nikada veća grupa probisvjeta i lopova nije vodila ovu zemlju. Ohrabruju ustašluke, a prave se liberali''

Kazao je i da se radi o prostačkom ponašanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjereni smo da ima ozbiljnih problema. Jesu li to problemi zbog kojih mu je potrebna stručna pomoć ili savjet, to će reći neki eksperti, a ne ja. Je li zaista ruski agent, jer ovo što je učinio i ponovno pričinio međunarodnu štetu, iznio je ocjene o Ukrajini koje ja ne znam koji je to predsjednik Vlade imao ovako sramotne stavove. Da ne govorim o njegovim stavovima za BiH gdje nas optužuje da smo izdajnici i da lažemo. Išao je u kampanju Komšiću, držao vatrene govore protiv interesa Hrvata u BiH 2010. Da ne govorim o tome kad se mijenjao ustav prije ulaska u EU da je zagovarao broja zastupnika Hrvata van RH, izravno je išao na štetu Hrvatima u BiH. Prije dvije godine se počeo baviti temu na način koji nije pridonio ičemu", kazao je Plenković. 

Kazao je i da je Milanović na međunarodnoj razini kompletno irelevantan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi se ne mogu načuditi izjavama, a šteta koju nam je počinio na međunarodnoj razini je velika. Mi je kao Vlada otklanjamo jer imamo ispravne stavove o položaju Hrvata u BiH, zalaganju za reformu izbornog zakona, ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda na način da se prestane s praksom koja je Hrvate stavila u podređeni položaj od 2006. i onemogućila im legitimnu zastupljenost u ključnim tijelima BiH", kazao je. 

"Prorusko angažiranje koje slušamo od njega mjesecima je sramotno. Volio bih da nije tako, ali iznova to slušamo. A o ovoj cijeloj operaciji koja je došla i orkestrirana je iz njegovog kruga i nema veze s HDZ-om, ovo o pomilovanju, on sad prokušanom metodom optužuje druge da su udbaši, da sam to ja, moj otac, a ne oni o kojima se tu radi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo štetočinu, sramotu, karijes. Mi nećemo sudjelovati u ničemu s njima", kazao je premijer te dodao da su svi mostovi porušeni.

"On stalno namjerno s nekom agendom rastače institucije. Ništa to nije normalno, sve je to dio velike štete koju radi društvu i institucijama zadnjih dvije i pol godine. No, tako je kako je. Mi ćemo raditi svoj posao, a on nek nastavi s ovom dijarejom s kojom je očito krenuo", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je kazao da Milanović nije učinio ništa za boljitak hrvatskog društva te da s nekom agendom rastače hrvatske institucije. 

Na pitanje može li bojkotirati predsjednika na dvije godine i što bi to značilo, premijer je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako vas netko optuži da ste banda, da vam je otac koji je preminuo od karcinoma prije pet tjedana udbaš, tu više nema prostora za razgovor. Taj dijalog i sada nije bio nikakav, znali smo s kim imamo posla, nažalost javnost to otkriva s vremenom. I Hrvati u BiH će imati štete, da ne govorim o njegovoj međunarodnoj irelevantnosti", kazao je.

Što se tiče odlaska u Jasenovac i pozdrava ZDS, premijer je kazao: "I ta tema o ZDS - to je već sada suprotno našem zakonu. Sutra će u Jasenosvnu biti i predstasvnici Srba i Roma i svih vjersklim zajednica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo