posljedice sve vidljivije / Može li trenutna kriza vlasti ugroziti i povlačenje novca iz europskih fondova?

Provjerili smo koliko bi izbori donijeli štete ili koristi u već započetim procesima, posebice kroz prizmu povlačenja novca iz EU fondova

2.6.2016.
18:55
VOYO logo

Kriza vlasti zakomplicirala je Hrvatskoj situaciju na međunarodnim tržištima, no s povlačenjem novca iz EU fondova za sada ide odlično, tvrdi resorni ministar.

"Ovo je već sad dobar uspjeh, idemo prema cilju milijardu eura, pogotovo ako stvari budu išle istim tempom kao do sada", kaže ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No - do kada? I sam ministar smatra da bi novi izbori tempo povlačenja novca mogli, u najmanju ruku, usporiti. I ministar financija misli da izbori neće ići na ruku državnoj blagajni.

Image
presica uživo /

Marić: 'Postoji veliki interes. Transakcija kao takva uopće nije upitna, samo smo je odgodili'

Image
presica uživo /

Marić: 'Postoji veliki interes. Transakcija kao takva uopće nije upitna, samo smo je odgodili'

"Teško mi je spekulirati, sigurno ne bi donijeli ništa pozitivnoga. A bi li imalo negativne reperkusije, ne bih govorio. Ja sam isključivo fokusiran na ovaj trenutak u kojem se nalazimo", kaže ministar financija Zdravko Marić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz oporbe, sasvim suprotno, uvjereni su da su novi izbori jedino rješenje. Jer nestabilna vlada ozbiljan je i realan problem.

"Jučer su investitori rekli da Hrvatska nema vladu. To je jako opasno. Nitko iz ove situacije ne bi trebao likovati, nitko joj se ne bi trebao veseliti, nego da kažemo da je ovo jako ozbiljna situacija", kaže bivši ministar financija Boris Lalovac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I profesor političke ekonomije Luka Brkić misli slično.

"Pri tome klasična usporedba troškova i koristi ne dolazi u obzir. U demokratskom društvu onaj koji vlada mora prije svega imati legitimitet kod suverena. Postoji saborska većina, onakva ili ovakva, ali još postoji. Pod velikom je kušnjom", kaže Luka Brkić, profesor na Fakultetu političkih znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljedice krize vlasti sve su vidljivije i, kažu naši sugovornici, ne bi bilo dobro da potraje dulje niti desetak dana.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo