BLAGAJNICA OPTUŽUJE / Mračne tajne HDZ-a zakopane u vrtu!

Image

Bivša HDZ-ova blagajnica, Branka Pavošević razvezala je jezik pred USKOK-om i optužila HDZ za financiranje stranačkih aktivnosti nelegalnim sredstvima kroz crni fond. Prva na listi prozvanih našla se premijerka Jadranka Kosor.

11.9.2011.
13:06
VOYO logo

Branka Pavošević, bivša blagajnica HDZ-a koja je uhićena sredinom srpnja ove godine zbog istrage o Fimi mediji, otkrila je pred USKOK-om sve o nelegalnom financiranju HDZ-a kroz crni fond, donosi Večernji list.

Prema njezinim tvrdnjama, isplatnice iz crnog fona zakopala je u vrtu njezinih pokojnih roditelja, a na njima je bilježila iznose i osobe kojima je izdavala novac te je na njih naknadno dodavala bilješku da su u pozadini troškovi kampanje Jadranke Kosor.

Gotovo svih 13 milijuna kuna otišlo je na financiranje predsjedničke kampanje Jadranke Kosor 2004. i 2005. godine te za njezinu kampanju u 1. izbornoj jedinici za parlamentarne izbore 2007. godine.

Iako su na u vrijeme izbora 2004.iz HDZ-a tvrdili da su na njezinu kampanju potrošili 4,2 milijuna kuna, po nekim procjenama potrošeno je 12 milijuna.

Na tim isplatnicama su imena poput Ratka Mačeka, Darka Milinovića, Biance Matković, Antuna Vrdoljaka, fotografa Damira Hoyke te estradnih zvijezda poput Jacquesa Houdeka i Miroslava Škore.

Pavošević je vodila računovodstvo HDZ-a do 2009. godine, a pokažu li se njezine tvrdnje točnima, to će biti prvi dokaz da je HDZ predsjedničku kampanju vodio s nelegalnim sredstvima. Ujedno bi to mogao biti presudni element za otvaranje kaznenog postupka protiv HDZ-a kao pravne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo