predsjednički izbori / Mrak Taritaš i Vrdoljak o Milanovićevoj pobjedi: 'Hrvatska će sada ići drukčijim putem'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Anka Mrak Taritaš ustvrdila je da Milanović 'nema masku'

6.1.2020.
13:44
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš izjavila je u ponedjeljak da je na predsjedničkim izborima pobijedio kandidat koji je bio dobar kandidat, zato što je odradio dobro kampanju i zato što je od početka do kraja kampanje pokazao kakav će biti predsjednik.

"Milanović je u svom govoru jučer jasno rekao kakav će biti predsjednik i da će biti predsjednik svih građana i građanki Republike Hrvatske", istaknula je.

"Veseli me da će Hrvatska ići drukčijim putem", rekla je i dodala kako je posljednjih dana bila "deprimirana zbog mogućnosti da ćemo imati još pet godina estradizaciju predsjednika Republike".

Smatra kako buduća suradnja predsjednika Republike i predsjednika Vlade može biti odlična. "Svatko od njih zna koje je njihovo polje djelovanja", rekla je Mrak Taritaš i ustvrdila da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović četiri petine mandata napadala Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdila je i da Milanović ''nema masku''. "Držat će se svog polja djelovanja, a kako će se premijer Plenković držati svog polja djelovanja, to će biti dobra suradnja", naglasila je Mrak Taritaš.

Ocijenila je kako je smisao i cilj imati jednu pristojnu zemlju pa je važno zatomiti svoje karaktere.

Na upit što znači Milanovićeva pobjeda za parlamentarne izbore, odgovorila je kako treba vidjeti "lovi li više jedna ili dvije mreže". Svaki izbori su pitanje emocija, ideja pa je potrebno napraviti dobitnu kombinaciju i vidjeti što je bolja opcija, rekla je Mrak Taritaš.

Smatra kako će se nakon poraza HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima "sada oni u HDZ-u svi prati" te da nitko neće imati veze s porazom. Za  sve će okriviti predsjednicu, već sada za poraz okrivljuju gospodina Škoru, ustvrdila je Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrdoljak: Vjerujem da će Milanović dužnost obavljati u skladu s Ustavom i zakonom

Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak izrazio je uvjerenost da će Zoran Milanović dužnost obavljati u skladu s Ustavom i zakonom te da će se boriti za tolerantnu i naprednu Hrvatsku, onako kako je govorio u kampanji.

Smatra da je to je kompatibilno s politikom HNS-a pa će na temelju toga s njim i surađivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kohabitacija će, smatra, biti izazovna. "Vjerujem da će biti u interesu Republike Hrvatske i hrvatskih građana", rekao je Vrdoljak uoči svečanog prijma u povodu proslave pravoslavnog Božića koji su organizirali Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Ocijenio je kako su na predsjedničkim izborima građani Republike Hrvatske poručili ekstremistima bilo koje vrste i besadržajnim populistima da im je isteklo vrijeme te da više nemaju nikakvu potporu i da se - vraćamo u budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako u kampanji nije bio dobar sadržaj onaj koji se temeljilo na prošlosti. "S druge strane, sinoć je bio praznik demokracije, što je iskorak u hrvatskoj politici i razvoju demokracije", istaknuo je Vrdoljak i dodao kako ga veseli komunikacija nakon izbornih rezultata.

Poručio je kako HNS neće ići ni lijevo ni desno nego samo sa svojim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo