znat će više kroz mjesec dana / Mrak-Taritaš: 'Postoji mogućnost da se kandidiram za predsjednicu HNS-a'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Upitana hoće li se kandidirati za predsjednicu HNS-a, Anka Mrak-Taritaš je istaknula kako je 'zasad više ne, nego da'

20.1.2016.
13:59
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica zagrebačkog HNS-a i tehnička ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak-Taritaš izjavila je u srijedu kako ne otklanja mogućnost da se kandididira za predsjednicu HNS-a, ali da će o tome više znati za mjesec dana.  

Upitana hoće li se kandidirati za predsjednicu HNS-a Mrak-Taritaš je istaknula kako je 'zasad više ne, nego da', ali ako rezultat razgovora kroz mjesec dana bude išao u smjeru kandidature, onda će o tome prvo razgovarati s predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić i članovima koji su je podržavali i koji su s njom odrađivali kampanju za 2. izbornu jedinicu i Zagreb, ali i sa svim drugim članstvom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi isto tako neozbiljno da vam ja sada izrijekom kažem ne, a kasnije se pokaže u dogovoru s predsjednicom, s članstvom, sa predsjednicima regionalnih saveza, da bi možda bilo dobro da imamo i više kandidata i da oni budu različiti i da se onda i ja kandidiram. Prema tome ne otklanjam mogućnost, ali ovaj čas kad bih trebala odgovoriti više je ne, nego da", rekla je Mrak-Taritaš na konferenciji za novinare.

Poručila je da su njezini interesi u sljedeće četiri godine, osim rada u Saboru, nastaviti i dalje raditi na temama koje je započela u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja,  zatim 2. izborna jedinica i grad Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je moj bazičan interes", kazala je.    

Novinari su Mrak-Taritaš pitali i je li ju netko kontaktirao i je li se sastala s predsjednicima HDZ-a i Mosta Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom vezano za njezin ostanak na dužnosti ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja, a ona je odgovorila da nije, ali i kako u novoj Vladi ne bi sudjelovala jer joj u njoj nije mjesto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo