poziv na izbore / Mrsić: 'Stranke najavljuju da će teći med i mlijeko, no ja vam poručujem da neće biti dobro'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Mrsić upozorava na nitko ne govori o krizi koja dolazi na jesen

31.5.2020.
12:14
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Stranke Demokrati i Hrvatski laburisti u nedjelju su pozvale građane da izađu na parlamentarne izbore te glasaju za one koji će zastupati dobrobit i interes hrvatskih radnika, a ne za one koji su, kao do sada, zastupali svoje interese.

10 i 10 za Hrvatsku

Na konferenciji za novinare "Parlamentarni izbori 2020" predsjednik Demokrata Mirando Mrsić rekao je da konferenciju održavaju u 10 i 10 sati jer će idući tjedan predstaviti svoj politički program "10 i 10 za Hrvatsku, koji je osmišljen za gospodarski oporavak zemlje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrsić je ocijenio da trenutno vodeće stranke ne misle previše o potresom razrušenom gradu jer su dopustili da se raspusti Sabor bez da riješe pitanje oštećenih objekata u Zagrebu, pa je simbolično i održana konferencija ispred Osnovne škole Miroslav Krleža na Kaptolu. Upozorio je da većina stranaka obećava da će stanje u državi nakon epidemije koronavirusa biti jednako kao prije, što nije istina.

"Nitko ne govori da nam u jesen dolazi kriza koja će biti puna gora nego ona 2009. godine. Stranke u kampanji najavljuju da će sniziti poreze da će teći med i mlijeko, no ja vam poručujem da neće biti dobro. Ne slušajte one koji vam nude bajke, nego one koji nude realnost", poručio je i pozvao građane da izađu na izbore te glasaju za one koji nisu korumpirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
mirando mrsić /

'Ili je HDZ zaboravio na europski novac za Zagreb ili se poigrava sa živcima Zagrepčanki i Zagrepčana'

Image
mirando mrsić /

'Ili je HDZ zaboravio na europski novac za Zagreb ili se poigrava sa živcima Zagrepčanki i Zagrepčana'

"Izaberite one koji će predstavljati radnike, koji će štititi vaš rad i plaću, sve ono što su vaše vrijednosti", rekao je Mrsić. Obećao je da će njihova koalicija uvijek govoriti ono što građane uistinu čeka i prema tome reagirati te davati rješenja. Sljedeći tjedan, najavio je, predstavit će program za "spašavanje Hrvatske". Osvrnuvši se na najavu premijera Andreja Plenkovića, koji je kazao da u Hrvatsku iz EU fondova stiže deset milijardi eura, rekao je da će taj novac doći tek u siječnju iduće godine, "a kao i ranije, otići zna se kome".

"HDZ je vrlo dobro savladao povlačenje novca iz EU fondova i taj novac ide njihovim gradonačelnicima i načelnicima, a ne građanima. Korupcija je postala sistemska i to je problem svih", ocijenio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na obećanja oporbe, da će povisiti minimalne plaće i slična primanja, Mrsić je upitao Restart koaliciju gdje će iznaći novac za to. Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada David Bregovac upozorio je kako su ruralna područja zapostavljena, što oni žele promijeniti. 

"Vladajuće trenutno ne interesira vlast, nego idući mandat kako bi sami preživjeli", rekao je istaknuvši da su interesi radnika zapostavljeni. Kao primjer naveo je da je pomoć u vrijeme koronakrize išla kladionicama koje imaju veliku dobit, a zapostavljani su oni kojima je pomoć zaista trebala. Nitko ne zastupa radnike. Novac koji je podijelila Vlada, u smislu očuvanja radnih mjesta, većinom nije ni došla do radnika ili je došao samo mali dio", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo