Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
iz bolničke postelje

Mučna ispovijest medicinske sestre: 'Pacijent me hvatao za grudi i prostački komentirao. Bio je to otac poznatog političara'

Medicinske sestre također doživljavaju razne oblike seksualnog zlostavljanja. Najčešće su u pitanju pacijenti

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock
RTL.HR/ 4.2.2021. u 7:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Muka mi dođe kad se sjetim starijeg člana obitelji našeg poznatog političara koji je prije nekoliko godina završio u našoj bolnici zbog problema sa srcem", kazala je medicinska sestra koja je, kao i njezine kolegice, imala neugodno iskustvo s muškarcem kojeg iz profesionalnih razloga ne želi javno imenovati.

"Kad bih se približila njegovoj bolničkoj postelji, radeći svoj posao, uhvatio bi me za grudi i prostački komentirao. Od pete do vrha glave prostrujila bi mi jeza od užasa, srama, neugode i nemoći jer ne možete pacijenta pljusnuti kao što bih na ulici sigurno uzvratila da me netko tako uhvati", ispričala je za 24 sata te dodala da je slučaj prepričala kolegicama.

"Rekle su mi da nisam jedina, odnosno da je i njima muka ući u tu sobi jer doživljavaju isto poniženje. Taj muškarac može mi biti djed i ne znam uopće kako mu je tako bolesnom padalo na pamet prostački hvatati sestre", pojadala se.

Slučaj je potvrdila i liječnica koja je liječila tog pacijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Kolegice su me upozorile na neugodne situacije od strane dotičnog pacijenta. Kako se radilo o osobi koja je i javnosti poznata, nitko se nije usuđivao prijavljivati jer vidite i sami kako danas ljudi komentiraju žene koje su se javile da su bile zlostavljane. U konkretnom slučaju ja sam se postavila kao vojnik, strogo i hladno, kako bih mu dala do znanja da niti ne pomišlja na ispade. Vjerojatno je bio sa mnom pristojniji zato što sam liječnica, no nema opravdanja za bilo kakvo napastovanje kolegica", pojašnjava liječnica.

RTL.HR/ 4.2.2021. u 7:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ratni zločinac

Kazneno prijavljen 63-godišnjak koji je na Ovčari zlostavljao zarobljenike. Udarao ih rukama, nogama i palicama

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba