od političara do estradnjaka / Muku mučite s kreditima u švicarskim francima? Društvo vam onda prave i brojne poznate face!

Image
Foto: RTL

Jeste li vi jedan od 60 tisuća onih koji muku muče s kreditima u švicarskim francima? U toj vam grupi modernih robova društvo prave i brojne poznate face, od političara do estradnjaka

26.8.2015.
17:12
RTL
VOYO logo

Starcima su se vratili mnogi građani Hrvatske. I to sve zbog pakta s bankama i njihovim naizgled povoljnim kreditima u švicarskim  francima. Među njima je i Severina.

Kao i s muškarcima tako ni s bankarima nije imala baš sreće. Prije 12 godina navodno je digla oko 372 tisuće franaka, kako je franak tek početkom ove godine  fiksiran na 6.39  prema tom zadnjem obračunu digla je 2 milijuna i 377  tisuća kuna. Bez kamata. Kupila je Seve tim novcem stan na splitskom Žnjanu i ovaj u Zagrebu. No uzmemo li u obzir sve što se sa švicarcem događalo, ispada da Seve sad 12 godina poslije mora vratiti gotovo pa cijeli podignuti iznos. Zato se i primila posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Putovali iz Dubrovnika, preko cijele Bosne, davno smo se pomirili da smo šoferi.
Duže se vozimo nego što imamo koncert", izjavila je Severina.

Živcirale su se zbog podivljalih rata i mnogi drugi estradnjaci. Već devet godina bitku s kamatama i glavnicama vodi Suzy Josipović Redžepagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čujte prije devet godina sam počela plaćati, preko 100 rata sam platila i sad sam dužna više nego prije devet godina…", dodaje Suzy.

Sličnu priču ima i Lana Mihić,  PR stručnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo recimo digla sam 120.000 eura, sada nakon devet godina svaki mjesec mi je rata 6000 kn", dodaje Lana.

Svima njima možda i svane. Kako je iz Vlade najavljeno, u rujnu bi trebali konverzirati spomenute kredite u  u eure i otpisati dio glavnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi trebalo dovesti stavrno da se ljduima rješi dio, no hoće li u to uzeti obzir i ljude koji su plaćali automobile i hoće li vratiti ono što su pretplatili", poručuje Marijan Petruša, Udruga Franak.

Vijest da se bliži kraj njezina dužničkog ropstva, razveselila je i Lanu Mihić, no kaže, još uvijek ne vjeruje u cijelu priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se stvarno dogodi to što Vlada najavljuje, uskoro će se u brojnim hrvatskim domovima kupljenim, naravno, na kredit u švicarcima, otvarati šampanjac.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo