par jednostavnih pravila / Muku mučite sa smrdljivim martinima? Evo kako ih se brzo riješiti

Image
Foto: Thinkstock.com

Iako mislite da vam možda nema spasa dok se temperature ne spuste ispod ništice, vrijeme je da smrdljivim martinima stanete na kraj

15.10.2018.
10:46
Thinkstock.com
VOYO logo

Sezona je smrdljivih martina i malo je onih koji ne muče muku s ovim dosadnim kukcima.

Stručnjaci upozoravaju da je do povećavanja broja smrdljivih martina došlo zbog promjene klime i viška kišnih, ali toplih dana. Srećom, osim što su izuzetno dosadne i smrdljive, ove bube nisu opasne za ljude.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mislite da vam možda nema spasa dok se temperature ne spuste ispod ništice, vrijeme je da smrdljivim martinima stanete na kraj i to uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova.

Prvo i osnovno jest da zaštitite svoje prozore i balkonska vrata mrežicama. Također, pomoći si možete žutim papirom. Naime, ove kukce privlači žuta boja pa u dvorištu vaše kuće ili na balkonu stana polijepite žuti papir na koji će ovi dosadni kukci dolaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto raznoraznim otrovnim sprejevima, riješite ih se potom jednostavnom mješavinom vode i sapuna. U određenu količinu vode ulijte jedan do dva posto tekućeg sapuna i tom mješavinom poprskajte ove smrdljive kukce. Smrdljive martine odbija i miris češnjaka i mentepa ih postavite ispred svojih prozora ili vrata.

Ako su i smrdljivci nekako ušli u vaš dom, ne zaboravite da ih ne smijete stiskati da bi ih ubili jer tada ispuštaju onaj odvratni smrad. Radije ih usisajte usisavačem, nježno ih pokupite toalet papirom i bacite u WC školjku ili na njih prislonite ljepljivu traku i tako ih ulovite, piše SiB.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo