'NE SMIJU BITI U STRANCI' / MUP traži novog ravnatelja ili ravnateljicu policije: Budući šef ili šefica plavaca mora ispunjavati ove uvjete

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na temelju rezultata provedenog razgovora ministar će predložiti Vladi Republike Hrvatske kandidata/tkinju za imenovanje, na vrijeme od pet godina

4.8.2022.
14:39
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) raspisalo je u četvrtak natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu policije, čelnu policijsku dužnost koju Vlada RH imenuje na mandat od pet godina.

Za tu dužnost mogu se prijaviti osobe sa završenim preddiplomski i diplomski sveučilišnim studijem, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem, specijalističkim diplomskim stručnim studijem ili visokom stručnom spremom iz područja društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti, umjetničkog područja i područja biomedicine i zdravstva ili interdisciplinarnog područja znanosti i umjetnosti, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidati moraju imati i najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, od čega najmanje 10 godina na radnom mjestu rukovodećeg policijskog službenika, položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik.

Image
Subara Bell 412EPX /

MUP se pohvalio: Prvi u Europi nabavljamo najmodernije helikoptere! Potpisan ugovor od 36 mil. eura

Image
Subara Bell 412EPX /

MUP se pohvalio: Prvi u Europi nabavljamo najmodernije helikoptere! Potpisan ugovor od 36 mil. eura

Među dodatnim uvjetima u natječaju se traži i osobna dostojnost za obavljanje policijske službe, posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost i temeljna sigurnosna provjera, a budući ravnatelj ili ravnateljica policije ne smiju biti članovi političke stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javni natječaj provest će Komisija za provedbu javnog natječaj koju imenuje ministar unutarnjih poslova. Komisija će utvrditi popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja te ih pozivati na razgovor (intervju) radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te rezultata ostvarenih u dosadašnjem radu koji će provesti ministar unutarnjih poslova ili osoba koju on ovlasti.

Na temelju rezultata provedenog razgovora ministar će predložiti Vladi Republike Hrvatske kandidata/tkinju za imenovanje, na vrijeme od pet godina, objavio je MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualnog glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu vlada je na tu dužnost imenovala 24. kolovoza 2017. na prijedlog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, nakon provedenog postupka javnog natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo