REFERENDUMSKE INICIJATIVE / MUP-u će provjeriti zakonitost prikupljanja potpisa protiv Istanbulske konvencije

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Potpisi za spomenute referendume prikupljani su u svibnju, a bilo je potrebno prikupiti ih najmanje deset posto od ukupnog broja birača

2.8.2018.
12:50
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je u četvrtak zadužila Ministarstvo uprave i Ministarstvo unutarnjih poslova da provjere zakonitost prikupljanja potpisa i broja potpisa referendumskih inicijativa "Narod odlučuje" i "Istina o Istanbulskoj" te obvezalo Ministarstvo financija da osigura sredstva za provedu provjere.

Građanska inicijativa "Narod odlučuje" predala je 405.342 potpisa za referendumsko pitanje o potrebi promjene izbornog zakonodavstva te 407.469 potpisa za pitanje kojim se zastupnicima nacionalnih manjina oduzima pravo da odlučuju o Vladi i državnom proračunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanska inicijativa “Istina o Istanbulskoj” predala je 377.635 potpisa za ukidanje Istanbulske konvencije.

Potpisi za spomenute referendume prikupljani su u svibnju, a bilo je potrebno prikupiti ih najmanje deset posto od ukupnog broja birača, odnosno 374.740.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se provjeri jesu potpisi prikupljani sukladno Zakonu o referendumu, te ima li ih dovoljno, saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav će odlučivati treba li referendumska pitanja poslati Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo