'ne skidaju oči s njih' / Muškim izbjeglicama žele zabraniti korištenje bazena zbog seksualnog uznemiravanja žena!

Image
Foto: AP

Taj prijedlog pokazuje da je debata o migrantima u Europi sve žešća, posebice otkad su vlasti u susjednoj Njemačkoj optužile migrante za seksualne napade na žene u Koelnu na Silvestrovo

25.1.2016.
12:09
AP
VOYO logo

Gradonačelnik belgijskog grada Koksijdea izjavio je da će predložiti da se muškim izbjeglicama zabrani dolazak na bazen u trajanju od mjesec dana nakon pritužbi žena koje koriste bazen, što je izazvalo prijekor ministra za migracije koji smatra da bi to bio nesmotren potez.

Taj prijedlog pokazuje da je debata o migrantima u Europi sve žešća, posebice otkad su vlasti u susjednoj Njemačkoj optužile migrante za seksualne napade na žene u Koelnu na Silvestrovo. Više od 600 žena u Koelnu i drugim gradovima prijavilo je seksualno uznemiravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žene su se žalile da ne skidaju oči s njih i da rade selfije s njima.  To eskalira. Nikada prije nismo imali nikakave pritužbe", izjavio je gradonačelnik Marc Vanden Bussche.

On je rekao da je odlučio djelovati nakon što je pozvana policija da istraži Iračanina koji je uhvatio 11-godišnju djevojčicu dok je silazila s tobogana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bussche, političar liberalne stranke Open VLD, izjavio je da će predložiti jednomjesečnu zabranu na sastanku gradskog vijeća u ponedjeljak. Grad je nedavno primio 300 tražitelja azila.

"U međuvremenu ćemo ih učiti o našem načinu života i objasniti im pravila na bazenu", kazao je dodajući da zabranom neće biti obuhvaćene žene i djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijski ministar za migracije TheoFrancken rekao je da ne treba kažnjavati cijelu skupinu zbog prijestupa nekolicine. "Tražitelji azila žive o otvorenim centrima i mogu slobodno ići na plivanje. Ali, dalje ruke!", napisao je on na Twitteru.

Njemački grad Bornheim, 30 kilometara južno od Koelna, privremeno je zabranio muškim izbjeglicama da dolaze na bazen zbog pritužbi o seksualnom uznemiravanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo