na kanarskim otocima / Na današnji dan prije 13 godina uhićen je Ante Gotovina: Evo kako je to izgledalo

Pravomoćnom presudom 16. studenog 2012. Gotovina je oslobođen svih optužbi te pušten na slobodu

7.12.2018.
9:21
VOYO logo

Ante Gotovina uhićen je na današnji dan 2005. godine u hotelu na Kanarskim otocima u Španjolskoj. Gotovinu se uhitilo na temelju optužnice Haaškog suda u kojoj ga se teretilo za planiranje etničkog čišćenja i ratne zločine. 

Naime, Gotovina je odbio primiti optužnicu te je od njenog podizanja 2001. pa sve do uhićenja bio u bijegu. Tog 7. prosinca 2005. Gotovina se nalazio u restoranu hotela Bitácora u društvu australskog Hrvata Joze Grgića "Jablana". U 21:10 prišlo im je 8 službenika španjolske policije koji su ih uhitili. Grgić je nakon nekoliko sati pušten, a Gotovina je prebačen u španjolski zatvor Soto del Real, 40-ak km od Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijesti o njegovom uhićenju priopćila je tadašnja glavna haška tužiteljica Carla del Ponte. “Imam vrlo dobre vijesti. Ante Gotovina je tijekom prošle noći uhićen u Španjolskoj”, rekla je del Ponte.

Gotovina je proglašen krivim 15. travnja 2011. te mu je određena kazna od 24 godina zatvora, a pravomoćnom presudom 16. studenog 2012. oslobođen je svih optužbi te pušten na slobodu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo