Velika prijevara / Na e-mail joj stigla ponuda za kredit iz Toga: Naivna Zagorka pristala i ostala bez tisuća kuna

Image
Foto: shutterstock

Ugovor je potpisala te ga vratila mailom pošiljatelju. Nije posumnjala da se radi o teškoj prijevari pa je od 14. kolovoza do 26. rujna 2019. u nekoliko navrata uplatila novac

10.10.2019.
14:51
shutterstock
VOYO logo

Nevjerojatan slučaj dolazi iz Ivanca u Varaždinskoj županiji. Naime, u mjesnu policiju stigla je 55-godišnjakinja s prijavom da je prevarena, pišeEpodravina.

Sve je počelo porukom koju je žena iz Ivanca primila putem elektroničke pošte. U njoj je bila ponuda Asociacion Ayuda o kreditu banke BankAtlantigue sa sjedištem u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponudili su joj kredit od 150.000 kuna na rok otplate od 20 godina. Naivna 55-godišnjakinja nasjela na prijevaru i prihvatila ponudu putem elektroničke pošte te je primila ugovor o zajmu prvostupanjskog suda u zapadnoafričkoj državi Togo.

Ugovor je potpisala te ga je vratila mailom pošiljatelju. Nije posumnjala da se radi o teškoj prijevari pa je od 14. kolovoza do 26. rujna 2019. godine u nekoliko navrata uplatila novac putem svjetske organizacije za prijenos novca, a sve u svrhu ''raznih troškova za realizaciju kredita''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Materijalna šteta se procijenjuje na više tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo