NAKON JESENSKOG ROKA / Na fakultetima ostalo više od 10 tisuća praznih mjesta, a najviše studenata htjelo je upisati ove

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija

U ljetnom upisnom roku studentima je na raspolaganju bilo 908 studijskih programa, a za upis se prijavilo njih 30.528. Pravo upisa ih je ostvarilo 25 625

22.9.2022.
10:36
Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Na preddiplomskim i integriranim studijskim programima nakon jesenskog upisnog roka ostala su 10 792 prazna mjesta od ponuđenih 14 797 na 779 studijskih programa. Ukupno se prijavilo 5 746 kandidata, a pravo upisa ostvarilo ih je 4 005.

U ljetnom upisnom roku studentima je na raspolaganju bilo 908 studijskih programa, a za upis se prijavilo njih 30.528. Pravo upisa ih je ostvarilo 25 625.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među budućim studentima najpoželjniji na jesenskom roku (prema omjeru broja prijava prioriteta i kvote) bili su studiji glume, stručni studij poslovne ekonomije te Promet u Zagrebu, poslovna ekonomija Sveučilišta u Rijeci i to smjerovi: Financije, Poduzetništvo kao i on-line izvanredni studij Menadžmenta. Kineziologija u Splitu, stručni studij Menadžmenta trgovine i turizma na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu, potom Forenzika u Splitu kao i izvanredni studij Sestrinstva na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Prema podacima dostupnima na stranicama Agencije za znanost i visoko obrazovanje studij Glume kao prvi izbor stavilo je 115 kandidata, a upisna kvota je 12 što znači da se za jedno mjesto "borilo" gotovo 10 kandidata. Stručni studij Poslovne ekonomije u Zagrebu kao prvi izbor stavio je 61 kandidat, a upisna kvota bila je 13. Sljedeći najpopularniji izbor bio je smjer Promet na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koji je primao 11 studenata, a kao prvi izbor stavile su ga 44 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo