sigurna destinacija / Na Hvaru je 93 posto više noćenja nego lani: No neki turistički djelatnici su nezadovoljni Jadrolinijom

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Amerikanci, Nijemci i Francuzi su u Hvaru najbrojniji gosti

27.6.2021.
11:09
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Iako je Europski centar za kontrolu bolesti tek zazelenio Hrvatsku na COVID karti Europe, naša zemlja je već popularna turistima. Ako je suditi po aktualnim turističkim brojkama na otocima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gosti su nas već procijenili kao sigurnu destinaciju.

Na Hvaru, Braču i Visu već je gužva. Podaci  u turističkim zajednicama Supetra, Komiže i Hvara pokazuju da možemo biti zadovoljni zbog dobrog starta sezone od koje se očekuje puno više nego od lanjske, javlja Slobodna Dalmacija. Polovica stanovništva na otocima je procijepljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Grad Hvar je trenutno na 93 posto povećanja noćenja u odnosu na lipanj prošle godine, a na 36 posto u odnosu na 2019., prije pandemije. Po predviđanjima za srpanj i kolovoz mogli bismo biti na oko 65 posto u odnosu na rezultate iz 2019.'', rekao je Petar Razović, direktor hvarske turističke zajednice.

Image
turizam /

Brnjac zadovoljna: 'Ostvareno je dva milijuna dolazaka deset dana prije nego 2020.'

Image
turizam /

Brnjac zadovoljna: 'Ostvareno je dva milijuna dolazaka deset dana prije nego 2020.'

Amerikanci, Nijemci i Francuzi su u Hvaru najbrojniji gosti, a domaći u porastu od desetak posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S pojavom delta virusa osjetan je gubitak Britanaca, na nekih smo desetak posto u odnosu na 2019., ali promjenom režima moglo bi doći do blagog povećanja. Nama je prvenstveno cilj zaštititi destinaciju, jer ne daj Bože probijanja delta soja na Hvar. Zato će sigurno biti obznanjeni novi uvjeti za dolazak Britanaca, i u cijelu Hrvatsku i na naš otok'', kazao je Razović.

Ovih dana pune se i, ranije negoli je to bilo uobičajeno, i apartmani u Komiži na otoku Visu. No Bogoljub Mitraković, direktor tamošnje turističke zajednice, upozorava na jedan problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi i dalje u ovom mjesecu imamo dvije trajektne linije. Prošlog vikenda je bio živi kolaps... U ponedjeljak ujutro sam došao kupiti kartu za trajekt u 11 sati i nije je bilo nego tek za 18.30 sati. Ne znam zašto "Jadrolinija" ne bi mogla početi malo ranije voziti triput dnevno. Bit će da je jednostavnije rješenje držati ljude na čekanju u trajektnoj luci. Ljudi u "Jadroliniji" su ljubazni, ali već je trebalo pojačati linije prema Visu. Ovako nam baš ne čine neku uslugu'', smatra Mitraković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo