nema novca u proračunu / Na kioscima posljednji broj 'Zareza', Hasanbegović se pravda kako ta odluka nije ideološka

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović je imao spreman odgovor te je za Jutarnji kazao kako odluka o financiranju 'nije ideološka, nego zakonska'

27.4.2016.
9:47
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Poznati dvotjednik za kulturu 'Zarez' prestaje izlaziti, na kioscima je posljednji broj, a sve se to događa zbog nedostatka sredstava u proračuna Ministarstva kultureza 2016., kazala je za Jutarnji glavna urednica Marija Ćaćić.

Dodala je kako je tako nešto bilo očekivano te ako će časopis od sada izlaziti samo online.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je do sada bila praksa da i Vijenac i Zarez dobiju podjednako iz proračuna neovisno o tome tko je na vlasti, ovo je prvi put da Zarez nije dobio ništa, a Vijenac 600.000 kuna.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović je imao spreman odgovor te je za Jutarnji kazao kako odluka o financiranju "nije ideološka, nego zakonska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do 2013. godine izdavač Zareza uredno je dostavljao financijska izvješća, no prethodne dvije godine nije dostavljena dopuna izvješću kojim bi se opravdala sva isplaćena sredstva pa je početkom ove godine Ministarstvo pokrenulo pravni postupak za povrat isplaćenih sredstava u 2014. Upravo zbog tog pravnog postupka, sredstva ove godine nisu odobrena", poručio je Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo