DOBRE VIJESTI / Na ljeto ćemo biti povezani s više od 460 aviolinija. Značajan je i broj 'low cost' linija, više ih je nego 2019. godine!

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Tijekom ljetne sezone naša će zemlja biti povezana sa 131 inozemnim gradom, što je neznatno manje od 2019. godine.

20.4.2022.
17:30
Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Hrvatska je i ove godine pozicionirana kao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija Mediterana, a navedeno potvrđuju i brojne najave aviolinija koje će tijekom glavnih ljetnih mjeseci povezivati hrvatske destinacije s ključnim emitivnim tržištima. Naime, prema informacijama koje je Hrvatska turistička zajednica prikupila od hrvatskih zračnih luka, naša će zemlja tijekom ljetnog rasporeda letenja biti povezana s više od 460 jedinstvenih aviolinija.

"Tijekom posljednje dvije godine obilježene COVID pandemijom došlo je i do značajnog pada zračnog prometa, zbog čega su turistička putovanja u tom razdoblju uglavnom realizirana vlastitim prijevoznim sredstvima. Međutim, u ovoj je godini oporavak zračnog prometa uspješno nastavljen jer svjedočimo značajnom povećanju broja letova. Tako će prema našoj zemlji tijekom ljeta prometovati više od 460 aviolinija s više od 34 tisuće rotacija, čime smo se gotovo izjednačili s brojem letova i rotacija iz rekordne 2019. godine", poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je u odnosu na ranije godine primjetan i značajniji rast rotacija u segmentu low cost letova, čak za 17 posto više u odnosu na rekordnu 2019. godinu. 

Image
RTL u kontroli predsezone /

Splitska riva i splitski aerodrom: Usprkos ratu u Ukrajini, ako se po Uskrsu sezona poznaje, onda...

Image
RTL u kontroli predsezone /

Splitska riva i splitski aerodrom: Usprkos ratu u Ukrajini, ako se po Uskrsu sezona poznaje, onda...

Gledajući dostupne podatke i najave po zračnim lukama, sveukupno gledano najveći broj rotacija očekuju Zagreb i Split (oko 10.000 rotacija), a najveći rast broja rotacija u odnosu na 2019. očekuju Zadar (+63 posto) i Rijeka (+8 posto). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, tijekom ljetne sezone naša će zemlja biti povezana sa 131 inozemnim gradom, što je neznatno manje od 134 grada s kojima smo bili povezani u 2019. Najviše sveukupnih rotacijskih poveznica imat ćemo s tržištem Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nizozemske.

Iz Hrvatske turističke zajednice dodaju da će tijekom ljetne sezone letenja na relacijama između Hrvatske i inozemstva prometovati 66 različitih zrakoplovnih prijevoznika, a prijevoznici koji sveukupno predviđaju najviše rotacija su Ryanair, Croatia Airlines, easyJet, Lufthansa i Eurowings.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo