Pojačane patrole / Na meti lučkih kapetanija bili su svi, ispisano je more kazni: Nakon niza pomorskih nesreća krenulo se u akciju kontrole

Kazna se ne ispiše samo vozaču, već i iznajmljivaču

12.8.2021.
20:30
VOYO logo

Nakon niza pomorskih nesreća s jet-skijem, od kojih je u jednoj život izgubila njemačka turistica, krenulo se u akciju kontrole na području osam lučkih kapetanija.

Na meti policije bili su svi: od iznajmljivača do vozača ovih brzih i opasnih vodenih jurilica. Ispisano je more kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juri se uz obalu, a često bez potrebnih dozvola. prekršitelji uglavnom ne poznaju propise, a zaustavljanje lučke kapetanije pravo im je iznenađenje.

Kazna se ne ispiše samo vozaču, već i iznajmljivaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uglavnom nailazimo na osobe koje nemaju dozvola za upravljanje. Naime, iznajmljivači s obzirom da je srce sezone nastoje sve više jetova iznajmiti. Koji put mimo pravila I susrećemo onda na moru svašta", rekao je Nikola Brkuljić, lučki kapetan ispostava Milna.

Pred kamere stanu samo oni urednih papira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se ih je dosta bez dozvole, sve se to renta radi nekog profita, ne provjerava se isprave dovoljno dobro. Naše službe daju sve od sebe koliko vidim da to provjere, a ja sam čisti primjer toga", izjavio je Luka Smenderovac, vozač jet skija iz Koprivnice.

Iako je današnja akcija kapetanije bila usmjerena prema jet skijevima, zaustavljalo se I ostala plovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Išli smo brže blizu obale, to je to - djeca su bila bez prsluka", poručio je Jako Gelo iz BiH.

Gliser sa previše putnika koji juri uz samu obalu zaustavlja se odmah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo na području splitsko dalmatinske županije ispisano je više od 50 kazni u proteklih mjeseci I pol dana zbog glisiranje blizu obale.

"Najčešći prekrašaji su glisiranje unutar 300 metra, imate prijevoz putnika gdje dolazi do prekrcaja, I u zadnje vrijeme uvhatili smo negdje 15 stranaca koji nisu imali vinjetu odnosno dozvolu da mogu plovit našim morem", rekao je Ivica Vuletić, voditelj Odjela pomorskog prometa Lučke kapetnije Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazne se kreću od 3 do 15 tisuća kuna za fizički osobu, a za pravnu i odgovornu od 5 do 50 tisuća. I bez akcija lučke kapetanija i kazni, za sve koji plove - sigurnost bi trebala biti na prvom mjestu

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo