bušilice nikako da utihnu / Na obali ni ove godine ništa novo: unatoč zabrani, svejedno se gradi i radi

I ove sezone, kao i svakog ljeta, u jeku su građevinski radovi. Umjesto da bušilice utihnu i prepuste jadranske ulice i ceste turistima, grade se kanalizacije, asfaltiraju ceste, mijanjaju šahtovi, kao da se sve to nije moglo napraviti prije nego što stignu stranci

16.6.2015.
19:07
VOYO logo

Umjesto šuma mora u Kaštel Štafiliću, Novom Vinodolskom i Crikvenici traju radovi. 

Raskopavanje prije nekoliko dana asfaltirane ceste zbog spajanja na kanalizaciju smeta i Kaštelanima i gostima. I tako će biti do 1. srpnja jer zabranu građevinskih radova u sezoni određuje lokalna vlast. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Logično je da sebi ne možemo dopustiti takav luksuz da već 1.6. zatvaramo gradilišta. Mislim da ni neki drugi koji imaju kvalitetniju infrastrukturu takvo nešto sebi ne mogu dopustiti pa tako ni grad Kaštela", rekao je gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić.

U staroj gradskoj jezgri Trogira radovi su zabranjeni, ali ne i oni na mostu Trogir Čiovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo nikakvih posebnih pritužbi. Svi su svjesni da radovi oko mosta moraju ići nesmetano i tu je konsenzus cijelog grada", izjavio jezamjenik gradonačelnika Trogira Radovan Slade-Šilović.

Rokovi su produljeni i za izgradnju dviju marina u Novom Vinodolskom kao i za hotel u Crikvenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Završetak radova je trebao biti jučer, znači 15.6. Međutim zbog vremenskih prilika i neprilika morali smo ih produžiti", rekao je izvođač radova Boris Horvat

I u Puli se radi punom parom, no na izgradnji nove bolnice i pristupne ceste, dok je za ostale radove od ovog ljeta usvojen novi komunalni red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od 20 sati uvečer do 8 sati ujutro nije moguće izvoditi radove koji imitiraju buku u javnost. Dok je za dana moguće izvoditi samo radove koji ne prelaze 55 decibela", izjavio je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Ministar turizma poručuje - radova u sezoni uopće ne bi trebalo biti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svake godine ista priča. Najprije govorimo jako puno o predsezoni, pa kako tu sezonu treba proširiti, a onda nam se događaju radovi", poručio je ministar turizma Darko Lorencin

Sve dok zabrane i rokove određuju lokalne vlasti, bez stroge zakonske odredbe, takve ćemo prizore u sezoni i dalje viđati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo