grad heroj / Na obljetnicu bitke za Vukovar branitelji se pitaju: 'Do kad će nadležni nedjelovanjem gušiti krik žrtve?'

O najbolnijim temama, poručuju branitelji, ne može se šutjeti

17.9.2022.
21:00
VOYO logo

Bitka za Vukovar nije mit, već stvarnost - poručuje njegov ratni zapovjednik obrane Branko Borković s obilježavanja 31. obljetnice Bitke za Grad Heroj. Tri mjeseca branitelji su odolijevali brojnijem i moćnijem neprijatelju, a upravo će Bitka za Vukovar postati prekretnica u Domovinskom ratu. Zastave ratnih postrojbi i susreti ratnih prijatelja. Dan sjećanja i emocija.

''Bio sam na Mitnici i bilo je dan za dan. Ujutro kad se probudiš to je tko da je rođendan'', rekao je Ante Ljubić iz Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zadnju pošiljku naoružanja sam 29.9. dovezao ja u Vukovar kukuruznim putem i to mi je ponos da sam u tome sudjelovao. Srce kao kuća'', kazao je Antun Škorvaga iz Đakova.

''Ja sam sretan na današnji dan jer smo živi, zdravi u obnovljenom gradu Vukovaru. Srećemo prijatelje koji su dolazili iz drugih krajeva naše lijepe domovine'', izjavio je Zvonko Jukić iz Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogima su pomiješani i ponos i tuga.

Image
VJERNO PRIKAZUJE DOGAĐAJE /

Gejmeri i branitelji izrađuju video igru 'Bitka za Vukovar': 'Neće biti sve samo pucačina'

Image
VJERNO PRIKAZUJE DOGAĐAJE /

Gejmeri i branitelji izrađuju video igru 'Bitka za Vukovar': 'Neće biti sve samo pucačina'

''Ponos što sam bila sudionik svega toga, tuga što su mi ubili sestru od 19 godina i što su mi ubili muža kojeg još uvijek tražim'', rekla je Mira Komunicki iz Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O najbolnijim temama, poručuju branitelji, ne može se šutjeti.

''Nemamo pravo šutjeti ni na činjenicu sustavnog opstruiranja prikupljanja dokaza o počinjenim ratnim zločinima. Pitanje je do kada će nadležni svojim nedjelovanjem gušiti krik žrtve, primarno mislim na Državno odvjetništvo'', rekao je Branko Borković, ratni zapovjednik obrane Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovar je tri mjeseca zaustavljao neprijatelja te postao simbol slobode, zajedništva i žrtve utkane u hrvatsku. Neke rane još su otvorene.

''Najbolnija rana i najveći prioritet našeg djelovanja jest pronalazak nestalih osoba. Na tome radimo svakodnevno, kontinuirano. To je naš najveći prioritet'', izjavio je Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalna memorijalna bolnica sada se zove Juraj Njavro, po proslavljenom doktoru, a Bolnička ulica po doktorici Vesni Bosanac. Prezentacijom naoružanja, tehnike i opreme hrvatska vojska i policija pokazali su svoju spremnost. Branitelji su je pokazali kada je bilo najpotrebnije, a svi koji mogu pridonijeti rješavanju pitanja zločina i sudbine nestalih - trebali bi je iskazati - što prije.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo