susret s predsjednikom / Na Pantovčak sa spornim znakovljem. Milanović primio veterane pa Skeju i Ćuka zatražio da skinu kravate. Odbili su

Image
Foto: Predsjednik.hr

'Protokol i savjetnik predsjednika za branitelje zamolio je ratne zapovjednike da skinu kravate što su oni odbili', objavilo je predsjedništvo Udruge IX. bojne HOS-a

5.7.2022.
15:16
Predsjednik.hr
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je u svom Uredu primio predstavnike Udruge vetarana Domovinskog rata 114. brigade Hrvatske vojske. Na sastanku su bili predsjednik Udruge umirovljeni satnik Ante Banović-Krilnik, bivši zapovjednik 114. brigade HV-a general-bojnik Slaven Zdilar i zapovjednik 3. bojne 114. brigade HV-a umirovljeni satnik Stipe Ćoso.

Međutim, nisu svi pozvani na kraju i ušli na primanje kod predsjednika Milanovića. S primanja su izostavljeni pukovnik Marko Skejo i bojnik Miće Ćuk, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HOS-ovci se u priopćenju žale kako im je na Pantovčanku naime zabranjen ulazak zbog kravate s amblemom HOS-a.

"Protokol i savjetnik predsjednika za branitelje gospodin Marijan Mareković zamolio je ratne zapovjednike Marka Skeju i Miću Ćuka da skinu kravate što su imenovani izričito odbili, jer je pod tim znakom poginulo preko 700 bojovnika HOS-a koju su ugradili svoje živote u slobodnu i nezavisnu državu Hrvatsku. Nakon toga su Skejo i Ćuk napustili Pantovčak, a ostali otišli na prijem kod predsjednika RH", objavilo je predsjedništvo Udruge IX. bojne HOS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
i nije prvi put /

Gradonačelnik Dubrovnika objavio fotografiju u kojoj nosi majicu s grbom HOS-a i sloganom 'Za dom spremni'

Image
i nije prvi put /

Gradonačelnik Dubrovnika objavio fotografiju u kojoj nosi majicu s grbom HOS-a i sloganom 'Za dom spremni'

Iz predsjednikova Ureda objavili da su bivši zapovjednici brigade i članovi Udruge predstavili predsjedniku Milanoviću brigadu koja je utemeljena 1. lipnja 1991. godine u Kaštel-Sućurcu od ‘škverske bojne’ iz splitskog brodogradilišta i postojećih satnija, a poslije i drugih poduzeća iz Splita, Solina i Kaštela, zbog čega su je zvali ‘radničkom’ brigadom.

Postrojba je tijekom Domovinskog rata odigrala važnu ulogu na mnogim hrvatskim bojištima, bila je angažirana na Južnom bojištu, a sudjelovala je i u operacijama Peruča, Maslenica Velebit, Zima ’94, Ljeto ’95. i Oluja. Tijekom ratnog puta kroz postrojbu je prošlo preko 7900 pripadnika, 88 ih je smrtno stradalo, a nekoliko stotina ranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo