zašto smo postali takvo društvo? / Na Rivi mlate vaterpoliste, Daruvarac prebija Lorenu, a nitko ne reagira: 'Oni se štite, šute, okrenu glavu...'

Djevojka koja je pored prepune rive jedina pružila ruku napadnutom muškarcu je heroina 2019. godine.

13.2.2019.
12:50
VOYO logo

Od prepune Splitske rive jedna je djevojka pružila ruku napadnutom vaterpolistu Crvene zvezde. Cijeli je kafić mirno promatrao kako Daruvarac mlati Lorenu. Ovo su dva posljednja, javno poznata, slučaja u kojima su svjedoci okrenuli glavu i nisu reagirali, ali nipošto nisu jedini.

Djevojka koja je pored prepune rive jedina pružila ruku napadnutom muškarcu je heroina 2019. godine. Ostali su gledali i snimali.  "To je jedan od događaja u kojem će samo ona djevojka koja je pružila ruku reći da je postupila onako kako je trebala postupiti", kazala je psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge druge taj će nasilni čin, tvrdi psihologinja, proganjati godinama. Znaju, kaže, da su trebali reagirati drugačije, ali nisu.

Image

Dobio 5 godina zatvora! Pogledajte kako Daruvarca vode u zatvor

Image

Dobio 5 godina zatvora! Pogledajte kako Daruvarca vode u zatvor

"Oni se štite, ukoče, šute, okrenu glavu. Od straha, od osjećaja da će i sami biti u ulozi žrtve. I zato što se često puta ta odgovornost rasprši, kako s eto stručno kaže. Kad je nas deset ja mislim vi ćete", kaže Uvodić-Vranić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko nije priskočio ni Loreni u Zadru

U Splitu se prije otprilike godinu dana dogodila i tučnjava dvije tinejdžerice, a masa je snimala i navijala. Nigdje nije bilo nikoga tko bi pokušao zaustaviti sukob.

Nitko nije priskočio ni Loreni u Zadru. Nitko nije zaštitio ni dvogodišnju djevojčicu koju je majka mlatila od rođenja. A mnogi su plač čuli i sve vidjeli. I ništa nitko dvije godine nije poduzeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okretanje glave put je koji vodi trulom društvu, tvrde stručnjaci. "Time se broj zlostavljača proširuje na sve te koji su na takav zlokobni način sudjelovali u tome činu. To, na žalost, nije bezazleno. Danas je žrtva jedna osoba, a tko će sutra biti žrtva, to se ne zna. Možda netko iz te šutljive većine", zaključuje Uvodić-Vranić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo