Umjetnica, pjevačica, diva / Na ručku s francuskim predsjednikom bit će i Tereza Kesovija: 'Želim da Macron doživi još jedan mandat. Simpatičan je'

Četiri puta je koncertima punila parišku Olimpiju, a ispratila je i brojne francuske predsjednike

23.11.2021.
21:19
VOYO logo

Na ručku s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, među uzvanicima bit će i hrvatska diva Tereza Kesovija koja nosi francusko odličje Časnika reda umjetnosti.

U Hrvatskoj je velika umjetnica, pjevačica, diva. U Francuskoj je uz to zaslužila najprije red viteza, a onda i časnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuska ne prestaje meni ukazivati pažnju, i to je prekrasno", kaže Tereza. 

Image
ODGOVORIO PREDSJEDNIKU /

Plenković: 'Pitajte Milanovića zašto nije htio biti domaćin ručka i večere, a ne mene zahvaljujući kojem Macron dolazi'

Image
ODGOVORIO PREDSJEDNIKU /

Plenković: 'Pitajte Milanovića zašto nije htio biti domaćin ručka i večere, a ne mene zahvaljujući kojem Macron dolazi'

A ljubav je uzajamna

Sve je počelo priča nam Tereza, dok je još kao djevojčica na radiju čula francuski i odlučila da ga mora naučiti. Nije joj bilo lako kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, nisam znala osim, "Dobar dan, hvala", to je zvučalo kao mitraljez u početku. Ali onda sam krenula u školu. I dan za danom, dan za danom, jednog dana sam shvatila da sam propričala francuski i to je bilo slavlje", priča Tereza i dodaje kako obožava pjevati na francuskom. 

"Jer da ne govorim francuski, ne bih mogla razumjeti riječi, a ja sam netko tko, bez razumijevanja riječi ne mogu na pravi način dati tu pjesmu, tako da mi publika vjeruje. Što znači da svaka moja pjesma, svaki moj tekst mora biti proživljen. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otada je svojevrsna promotorica Hrvatske u Francuskoj i Francuske u Hrvatskoj

"Po meni je Francuska toliko lijepa zemlja, toliko raznovrsna, toliko je raznovrsno lijepa da je to pravi grijeh ako netko ima hobi da putuje, da upoznaje zemlje, narod, običaje, ja bih im preporučila puno više od tropskih zemalja baš tu Francusku u sred Europe, tu divnu romantičnu Francusku", priča Tereza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri puta je koncertima punila parišku Olimpiju, a ispratila je i brojne francuske predsjednike.

"Početkom siječnja '65. sam prvi put došla u Pariz i od tada sam upoznavala i de Gaula i poslije njega je bio Pompidou, pa je bio Chirac, Beaumarche, hoću reći koliko sam dugo tamo bila, Français Mitterrand je bio u dva mandata, ja iskreno želim da i predsjednik Macron doživi još jedan mandat jer on je prije svega jedno simpatično lice koje Francuzi vole i to je zaista vrijedno poštovanja, pa ću mu to i reći", kaže Tereza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer s Emanuelom Macronom će prvi put razgovarati i to upravo u Hrvatskoj, što joj je velika čast, a bude li prilike, mogla bi mu kaže i zapjevati. I uopće nema dileme koja bi to pjesma bila - ona koja ju je proslavila diljem svijeta.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo