ŠTO SE DOGAĐA S VREMENOM / Na sjeverozapadu tuča, Cres se bori s poplavama, a najgore je u Slavoniji: Mazzocco Drvar otkriva hoćemo li večeras mirno spavati

'Ovo što se sada događa zaista nije uobičajeno i to ne samo nad Hrvatskom'

18.8.2020.
18:55
VOYO logo

Najavljivana velika promjena vremena uz obilne oborine i nepogode stigla je Hrvatsku! Gotovo da nema dijela koji je zaobišla.

Međimurje je pretrpjelo tuču, Cres se bori s poplavama, udarom bure, a najgore je trenutno u Slavoniji. Zbog velike količine kiše ulice Požege i drugih gradova su pod vodom. 

Ovo ljeto nikako malo mira! I danas vjetrovi potapaju brodice, a kiše ulice.  Hrvatska ravnica Slavonija - natopljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iza mene vidite strašnu tragediju. Svi oni balvani koji su naši sugrađani neodgovorni bacali se danas spustilo niz rijeke, niz ovaj put koji vidite iza mene radi veliku štetu svim našim sugrađanima. Sve službe koje imamo smo izveli na teren", kazao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

U nekim prigradskim naseljima je isključena struja jer je voda prodrla u kuće. Na Kutjevački kraj padao je i led zbog čega vinogradari već sad sa sigurnošću kažu- štete će biti velike. Je li najgore iza Slavonaca i hoće li večeras moći mirno spavati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme se smiruje

"Već i zapadni dijelovi Hrvatske mogu posvjedočiti o tome da zaista se vrijeme smiruje. Dakle, u Istri i u primorju već se sve potpuno smirilo, slično je u dijelu Dalmacije i u zapadnoj Hrvatskoj tako je i u Slavoniji. Tamo još nije posve gotovo no kroz nekakvih sat dva već se sva nevremena zapravo jenjati i u noći i tijekom jutra će se već i tamo razvedravati",  kazala je meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar.   

Što se događa sa svijetom, s vremenom. Pitanje je to koje ovog ljeta mnogi postavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je zaista posebna godina po svemu pa tako i po tom ljetnom vremenu. Ljetna nevremena inače nisu neuobičajena međutim puno češće ih imamo nekakvog lokalnog karaktera. Ovo što se sada događa zaista nije uobičajeno i to ne samo zato što se dešava nad Hrvatskom nego ovakvo nevrijeme danas hara velikim dijelom srednje i istočne Europe", ističe Mazzocco Drvar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo