VISOKI RIZIK / Na utakmicu Dinama i Hajduka neće smjeti 51 pripadnik BBB-a i Torcide: 'Da se ne ponovi Desinec'

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez (HNS) i oba kluba od Ravnateljstva policije dobili su ažurirani popis navijača kojima je zabranjen ulazak na nogometne utakmice

29.6.2022.
11:25
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

Utakmica Superkupa između Dinama i Hajduka, koja će se 9. srpnja igrati na stadionu u Maksimiru, visokog je rizika i na nju neće smjeti 51 pripadnik navijačkih skupina BBB i Torcide, piše u srijedu Jutarnji list.

Riječ je o navijačima koji imaju aktivnu mjeru zabrane posjećivanja nogometnih utakmica, a među njima su i navijači Hajduka koji su sudjelovali u neredima u Desincu, kada je ozlijeđeno 20-ak policajaca i 11 navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je derbi proglasila utakmicom visokog rizika i planira sve da prije, tijekom i nakon odigravanja utakmice s dovoljnim brojem policijskih službenika provede mjere osiguranja u Zagrebu i na pravcima dolazaka navijača oba kluba kako bi spriječili da im se ne ponovi Desinec, ali i da ne dođe do nereda u gradu.

Image
uz mjere opreza /

Od danas na slobodi i devet posljednjih navijača Hajduka uhićenih na autocesti. Ne smiju se približavati stadionu

Image
uz mjere opreza /

Od danas na slobodi i devet posljednjih navijača Hajduka uhićenih na autocesti. Ne smiju se približavati stadionu

Hrvatski nogometni savez (HNS) i oba kluba od Ravnateljstva policije dobili su ažurirani popis navijača kojima je zabranjen ulazak na nogometne utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od primjedbi navijača Torcide nakon što nisu bili pušteni na utakmicu između Dinama i Hajduka 22. svibnja, a potom su odbili ući na stadion, jest to što su navodno satima bili bez hrane i pića. Dinamo je to opovrgnuo, kao i to da im nisu bili osigurani sanitarni čvorovi. Sada je dogovoreno da će u tzv. fan zoni gostujući navijači imati mogućnost konzumacije hrane i pića. Ali, ono što neće biti moguće jest ulazak na stadion u tzv. hoodicama jer pravila ne dopuštaju ulazak u majicama s kapuljačama na stadione.

Nakon prošlotjednog sastanka u Ravnateljstvu policije s upravama klubova dogovoreno je da se kontaktiraju predstavnici navijačkih skupina i prezentirat će im se zaključci sa sastanka te se čeka njihov odgovor. Navijači će se morati pridržavati pravila, a sva ona na tragu su strogih pravila koja je propisala Uefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pripremi je Protokol o sigurnosti na utakmicama visokog rizika, koji će biti sklopljen između Ministarstva unutarnjih poslova i HNS-a. Osim vidljivih mjera osiguranja koje se pripremaju, u planu osiguranja bitno je djelovanje Kriminalističko-obavještajne službe koja bi trebala preko svojih insajdera u navijačkim skupinama oba kluba doznati jesu li u tijeku pripreme nekih "revanša".

Protokol, koji treba biti potpisan, neće donijeti nikakve bitnije novosti od onih koje su sadržane u pravilima Uefe i HNS-a te u Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju. Protokolom će se dogovoriti postupanje oko dolaska navijača i unosa transparenata. Oni će se morati snimiti i poslati na odobrenje 24 sata prije utakmice kako to propisuje i Uefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intencija je Protokola, jasnim propisivanjem nadležnosti i operativnih postupanja, osigurati sigurnost gledatelja, natjecatelja i drugih sudionika natjecanja te zaštititi građane i imovinu, piše novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo