CIJEPLJENJE U ZAGREBU / Na Velesajmu nastale gužve: 'Cijepit ćemo sve dok bude zainteresiranih. Nešto je manji broj studenata, zbog blagdana...'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Podsjetili su da prednost pri cijepljenju imaju oni koji su se najavili i naručili preko mailova ili preko Portala zdravlja, ali se može cijepiti i bez najave

27.12.2021.
15:34
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Na zagrebačkom Velesajmu danas su nastale gužve zbog cijepljenja stoga su se oglasili iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i poručili da će cijepiti sve dok bude zainteresiranih ljudi. 

"Iako je danas zabilježen nešto veći interes za cijepljenjem protiv bolesti COVID-19 na cijepnom punktu Velesajam, cijepljenje se organizira prema uobičajenoj organizaciji rada i rasporedu te kako nema većih zastoja u provođenju istoga. Nešto je manji broj studenata, zbog blagdana, ali i dalje je na Cijepnom punktu svakodnevno prisutno 12 trijažnih timova. Danas je naručeno bilo nešto više od 1000 ljudi, ali s obzirom na to da je javni poziv za cijepljenje svim dozama i svim dostupnim vrstama cjepiva protiv bolesti COVID-19  i dalje u tijeku, ne možemo utjecati na to koliko će osoba doći i kojom će brzinom oni moći biti cijepljeni", naveli su u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuli su da će se svi, koji su došli na cijepljenje do 12 sati, procijepiti, a da je ukupno cijepljeno 1610 ljudi. 

"Naglašavamo da se građani mogu doći cijepiti i bez prethodne najave, međutim prednost imaju oni koji su se naručili putem jedne od dostupnih platformi (platforma cijepise.zdravlje.hr, sustav e-građani te dostupnog Portala zdravlja ili slanjem elektroničke pošte na adresu cijepljenjecovid@stampar.hr)", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored lokacija na kojima se građani u gradu Zagrebu mogu cijepiti, kao i termina u kojima se mogu cijepiti, dostupan je na OVOM LINKU. 

Inače, resorni ministar Vili Beroš danas je pojasnio da na poslovima administracije na Velesajmu inače rade studenti, koji je danas manje zbog blagdana i da je to jedan od razloga nastanka gužve te je i on potvrdio da će se cijepiti svi koji su stigli do 12 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo