dojenje u javnosti dobrodošlo? / Na zagrebačkom Zrinjevcu organizirano grupno dojenje, nisu svi oduševljeni tom idejom!

Image
Foto: Facebook (Udruga Roda)

Grupnim dojenjem šalje se poruka da je dojenje u javnosti dobrodošlo i da nijedna majka ne bi smjela doživjeti neugodnosti zato što doji svoje dijete izvan svojeg doma

1.10.2015.
11:54
Facebook (Udruga Roda)
VOYO logo

Udruga Roda pozvala je majke koje doje svoju djecu da se pridruže akciji grupnog dojenja koja se organizira u Zagrebu, na Zrinjevcu, u subotu 3. listopada točno u 12 sati, a potrebno je doći najmanje 15 minuta ranije zbog registracije i podjele podložaka za sjedenje.

Grupnim dojenjem šalje se poruka da je dojenje u javnosti dobrodošlo i da nijedna majka ne bi smjela doživjeti neugodnosti zato što doji svoje dijete izvan svojeg doma. Ograničavanje žene na dojenje u intimi šteti i trajanju dojenja, i doprinosi stavu žene o dojenju kao nečem što ih ograničava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakve akcije provode se diljem svijeta, a u Zagrebu će se organizirati u partnerstvu s Gradskim uredom za zdravstvo i drugim udrugama koje se bave dojenjem u okviru kampanje DOJENJEZAKON, kao aktivnost Programa promicanja i unapređenja dojenja u zajednici 2015.-2017. Grada Zagreba.

Na štandovima će od 11 do 13 sati roditelji moći dobiti informacije o dojenju i različite edukativne materijale, letke i brošure. Uz Rodine savjetnice za dojenje, na štandovima će biti i IBCLC savjetnice, LLLI savjetnice, savjetnice sa Telefončića, patronažne sestre i primalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na javnom dojenju okupit će se i one majke koje doje na javnim mjestima, ali i one koje to ne čine jer im treba podrška zajednice. Dojiti se može svugdje u gradu: na ulici, na klupi, dok čekate u redu pošte ili sjedite u tramvaju, ali vjerojatno je najljepše opustiti se na travnjaku i predahnuti dojeći.

"Ako to već niste, ove godine dojiti možete na Zrinjevcu", stoji u pozivu udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, događaj je na Facebooku skupio veliku podršku, ali povela se i rasprava među onima koji podržavaju akciju i onih koji smatraju da postoji diskretniji način da se to učini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike