TJEDNA VREMENSKA PROGNOZA / Na Zavižanu gotovo 30 cm snijega, doznajte kakvo vrijeme očekujemo za Praznik rada!

Image
Foto: RTL

Jutro je na Velebitu osvanulo pod debljim snježnim pokrivačem kakvog tamo nije bilo više od mjesec dana!

29.4.2019.
13:46
RTL
VOYO logo

Naime, jutros je izmjereno 29 cm snijega! Takva prava zima vratila se samo u planinska područja premda se i u nizinama temperatura osjetnije spustila. No bez brige, uskoro će ponovno zatopliti …

Pred nama je Praznik rada pa smo malo zavirili u meteorološku arhivu kako bismo provjerili kakvo smo vrijeme imali na prvi svibnja na zagrebačkom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatrag 30 godina, u podacima smo pronašli da je 20 puta na taj dan temperatura bila iznad 20 °C. Iako tih 67 posto ugodnih praznika rada nisu svi bili sunčani i suhi, ove godine malo ćemo popraviti tu statistiku pa pripremite roštilje! I to, ne samo u Zagrebu već u gotovo cijeloj Hrvatskoj! 

Što nas čeka prije i poslije praznika rada?

Image
Image

Kopno

I utorak počinje oblačnim i svježim jutrom, uz temperaturu od oko osam stupnjeva. Najhladnije će biti u Gorskom kotaru i Lici, ispod 5 °C. U većem dijelu kopnene Hrvatske utorak će biti suh, rijetko uz poneki pljusak, a slaba kiša padat će u Slavoniji. Zato će u poslijepodnevnim satima temperatura na zapadu porasti do 18 °C, a na istoku biti slična današnjoj. Vjetar će okrenuti na sjeverozapadnjak i dnevna temperatura od sredine tjedna polako će rasti. Jutra ostaju svježa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ranojutarnjih trkača i šetača pasa, većina će prespavati prohladno prvomajsko jutro. Praznik rada proći će uz pretežno sunčano vrijeme i ugodnih dnevnih 20 °C. U gorju i unutrašnjosti Dalmacije bit će oko 15 °C, a tamo postoji i nešto veća vjerojatnost za pljusak u poslijepodnevnim satima. Četvrtak će biti najsunčaniji dan ovoga tjedna, a u petak stiže novo pogoršanje vremena.

Image
Image

More

Kišni oblaci zadržat će se u Dalmaciji i velik dio utorka. Ipak, oborine će biti slabe i povremene te će se skupiti samo nekoliko litara kiše po četvornome metru. Na sjevernom Jadranu će se razvedriti, a bura okrenuti na slab sjeverozapadnjak. Bit će osjetno toplije nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Praznik rada duž cijele obale sunčano, a dnevna temperatura porast će iznad 20 stupnjeva. Budući da će u zaleđu biti pojačanog razvoja oblaka, moguće je da se poneki oblak spusti i do obale južnog Jadrana. Ugodno ostaje sve do vikenda. U petak jača jugo, bit će i sve više oblaka. Najprije na sjevernom Jadranu gdje će već padati kiša, a u subotu su pljuskovi izgledni i u Dalmaciji.

Od travnja ćemo se oprostiti uz oblačno, svježe i promjenjivo vrijeme, a u svibanj uskočiti uz sunce i proljetnu toplinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo