TONI TURČINOV / Načelnik koji je javnim novcem platio račun u bordelu ima kuću u Murteru. Procijenio da vrijedi 133 eura po kvadratu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ovaj po struci agronom, prema imovinskoj kartici, prima plaću od 9936 kuna neto, a na godišnjoj razini prima i 6450 kuna od Agencije za plaćanja u poljoprivredi. Ove godine od iste agencije dobio je i subvenciju od 300 tisuća kuna

14.7.2022.
12:59
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, koji je dao ostavku na mjesto županijskog vijećnika, ali ne i načelnika, dospio je u fokus nakon što je portal Telegram objavio da je općinskom karticom platio račun od 1560 eura u austrijskom bordelu. Turčinov je suvlasnik nekretnine od sto kvadrata u Murteru koju je, prema imovinskoj kartici, procijenio na sto tisuća kuna.

Tvrdio je da je, kad je shvatio omašku, vlastitim sredstvima platio smještaj na poslovnom putu koji je trebala podmiriti Općina pa je tako obeštetio proračun. Zatim je poslao račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal koji je navodno platio vlastitim novcem. Međutim, djelatnik hotela odgovorio je Telegramu da oni taj račun nisu izdali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
novo otkriće /

Načelnik Murtera krivotvorio račun kojim je htio zataškati troškove bordela: 'Računi koje mi izdajemo su drugačiji'

Image
novo otkriće /

Načelnik Murtera krivotvorio račun kojim je htio zataškati troškove bordela: 'Računi koje mi izdajemo su drugačiji'

Ovaj po struci agronom, prema imovinskoj kartici, prima plaću od 9936 kuna neto, a na godišnjoj razini prima i 6450 kuna od Agencije za plaćanja u poljoprivredi. Ove godine od iste agencije dobio je i subvenciju od 300 tisuća kuna.

Ima i kredit od 96 tisuća eura, a od nekretnina naveo je suvlasništvo nad kućom od sto kvadrata u Murteru. Zanimljivo, procjenjuje je na samo sto tisuća kuna. Odnosno, trinaestak tisuća eura ili 133 eura po kvadratu. Kao način stjecanja naveo je "kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, prodajom imovine". S obzirom na to da ima kredit od gotovo sto tisuća eura, moguće je da je došlo do omaške kod upisivanja valute u imovinskoj kartici, odnosno da je upisao kune umjesto eure, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od pokretnina u kartici je upisan motocikl Beverly vrijedan 10 tisuća kuna, nositelj je OPG kojeg je nazvao po sebi, a ima i štednju od 10 tisuća eura.

Novinari 24sata pokušali su doznati radi li se možda opet o omašci oko upisa vrijednosti kuće ili se možda radi o ruševnoj nekretnini, ali Turčinov im se, pišu, nije javio na telefon ni odgovorio na poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo