traju uhićenja / Načelnik PU zagrebačke o napadu navijača: 'Ovo sada najozbiljniji i najveći takav incident do sada'

Rašić je rekao da je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku, te da će uhićenih biti još

22.5.2022.
18:55
VOYO logo

Sinoćnji incident s navijačima za RTL Danas komentirao je načelnik policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

Svi privedeni huligani se nalaze u pritvoru na oranicama, jedan dio njih biti će ispitan večeras u Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici, a ostatak će biti ispitan sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo potvrditi da se i četvrta osoba sa područja Splita javila u zdravstvenu ustanovu gdje je zadobila prostrijele ozlijede. Ona je hospitalizirana, izvan životne opasnosti i čekamo da se stanje stabilizira i da može dalje postupati", kaže Rašić.

"Mogu reći da je ovo sada najozbiljniji i najveći takav incident koji se dogodio do sada", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sukob navijača i policije /

U jučerašnjem napadu navijača ozlijeđeno je 35 osoba: Ovakav huliganizam Hrvatska dugo ne pamti!

Image
sukob navijača i policije /

U jučerašnjem napadu navijača ozlijeđeno je 35 osoba: Ovakav huliganizam Hrvatska dugo ne pamti!

Na pitanje kako to da je privedeno 43 huligana, iako su u napadu sudjelovale stotine, rekao je da se za radi o osobama koje su do sada uspjeli identificirati, no da se nastavlja kriminalističko istraživanje, što znači da će biti više uhićenih.

"Surađujemo s drugim policijskim pravima i ravnateljstvom policije. Teško je reći brojke, ali ja se nadam da ćemo identificirati još bar nekoliko osoba", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i da je stalno u kontaktu s kolegama koji su jučer biti u životno ugroženoj situaciji.

"Oni su se stavili u poziciju da štite živote i drugih, u ovom slučaju zaposlenika benzinske postaje, a na neki način dobro su se ponijeli i postupili da su zaštitili živote navijača s obzirom na to da se sve odvijalo na benzinskoj postaji. Bez kontrole su se rabila pirotehnička sredstva, možemo samo zamisliti koliko bi bilo žrtava da je došlo do eksplozije", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da su se policajci sa začelja i sprijeda kolone morali probijati do kolega koji su osiguravali benzinsku postaju, s obzirom da to na su navijači blokirali cestu. Kazao je i da nije bilo drugog izbora, osim da počnu pucati.

"Iskoristili su sve raspoložive instrumente. Išli s upozorenjima jasnim naredbama, s pucanjem u zrak prije svega, radi zastrašivanja, međutim ništa nije spriječilo te huligane u svojoj ružnoj epizodi", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je incident u kojem su navijači prije nekoliko dana u Zagrebu maltretirali devetogodišnjaka zbog hajdukovog dresa.

"To je jedan ružan događaj, ali ne možemo reći da su bili navijači, to su bili pojedinci koji su se obratili djetetu na jedan ružan način i na tome policija radi", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo