mostu ipak pet ministarstava? / Nacrt nove Vlade: evo što su Petrov i Plenković dogovorili o broju ministarstava, ali i što će kome pripasti

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vlada bi, prema nekim najavama, imala jedno ministarstvo manje nego do sada, neki će se resori spajati, a neki će se razdvajati

29.9.2016.
8:33
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Iako još nije do kraja poznato kako će izgledati nova Vlada koju će najvjerojatnije sastaviti HDZ i Most, čini se kako je Božo Petrov prihvatio HDZ-ov prijedlog da u njoj sjede četiri potpredsjednika, a on bi bio prvi potpredsjednik Vlade.

Kako doznaje Jutarnji, uz Petrova, kao potpredsjednici se spominju Davor Ivo Stier, Ivana Maletić i Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim najavama, Vlada bi mogla imati jedno ministarstvo manje, a sve češće se spominje i razdvajanje Ministarstva gospodarstva, iz kojeg bi se izdvojila energetika. Ovaj resor bi mogao pripasti Mostu koji i dalje želi INU pod svojom kontrolom. 

Plenković Mostu navodno nudi četiri ministarstva, ono unutarnjih poslova, pravosuđa, uprave te zaštite okoliša, ali PolitikaPlus doznaje da se Petrov uspio izboriti i za još jedno - Ministarstvo regionalnog razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje ideje i da se znanost izdvoji iz trenutnog Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a resor mladih iz socijalne politike i pripoji sportu.

Vlada bi trebala ponovno imati i državne tajnike umjesto zamjenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo