PODIJELJENA JAVNOST / Nagli preokret u ministarstvu: Divjak traži hitan sastanak, uputa o zapošljavanju branitelja upitna

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica je danas izjavila kako uputa koju su dobile škole ne predstavlja njezinu odluku, nego pojašnjava postupak koji je propisan Zakonom o braniteljima

24.5.2018.
16:17
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica Divjak zatražila je hitan sastanak pravnih službi Ministarstva branitelja i Ministarstva obrazovanja zbog, kako kaže, nesuglasja pravnih tumačenja oko upute o prednosti pri zapošljavanju ratnih veterana na pozicije ravnatelja u školama.

"S obzirom na nesuglasja sinergijskog efekta pravnih tumačenja dvaju Ministarstava, ministrica Divjak zatražila je za sutra hitan sastanak na razini pravnih službi oko tumačenja Zakona o braniteljima i Zakona o odgoju i obrazovanju vezano za postupke izbora ravnatelja", stoji u obavijesti koju je dobio Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Nastavnici šokirani: nezaposleni branitelji imaju prednost pri zapošljavanju na mjestu ravnatelja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Matić o uputi: 'To je jedan od šatoraških zahtjeva, ni partizani se nisu usudili tako funkcionirati'

>> Beljak zbog upute o braniteljima spreman na radikalnu mjeru: 'Poderat ću braniteljsku iskaznicu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je zbog nastale situacije te molim škole da do daljnjeg ne primjenjuju poslani naputak te da pričekaju nove informacije", poručila je ministrica.

Podsjetimo, ministrica Divjak potpisala je i u škole uputila naputak u kojem stoji da će prednost pri zapošljavanju na pozicije ravnatelja u školama imati - ratni veterani, djeca stradalih i nestalih branitelja, hrvatski ratni vojni invalidi, ratni dragovoljci, članovi uže i šire obitelji smrtno stradalog ili nestalog branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica je danas izjavila kako uputa koju su dobile škole ne predstavlja njezinu odluku, nego pojašnjava postupak koji je propisan Zakonom o braniteljima. 

"Uputa školama je dana temeljem tumačenja Ministarstva hrvatskih branitelja i ne predstavlja moju odluku, već samo pojašnjava postupak koji je propisan Zakonom o braniteljima koji u sebi sadrži jasno napisane kazne za postupanje mimo Zakona", rekla je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo