Hotelskih kompleksa u Kuparima / Najbogatiji član Vlade Paladina mogao bi postat još bogatiji: Za 10 posto udjela u odmaralištima dobit će 67,5 milijuna kuna

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Kupari nisu jedini detalj iz imovinske kartice novoga ministra koji je zaintrigirao javnost

11.4.2022.
10:10
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Iz vlasničke strukture hotelskih kompleksa u Kuparima izišao je ruski poduzetnik Sergej Gljadelkin, prodavši svoj udio singapurskoj grupaciji "Hotel Properties Limited", koja u vlasništvu ima 38 hotela najviše kategorije, od kojih 18 pod brendom Four Seasons.

Osnivač i vlasnik singapurske tvrtke "Hotel Properties Limited" (HPL) Ong Beng Seng kontrolira 90 posto temeljnoga kapitala tvrtke "Kupari Luxury Hotels" d.o.o. Vlasnik preostalih 10 posto je novi hrvatski ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
u sukobu interesa? /

Afera 'najbogatiji ministar' ide dalje? Oporba viče da je u aferama do grla, ima kaznene prijave, HDZ ne vidi problem…

Image
u sukobu interesa? /

Afera 'najbogatiji ministar' ide dalje? Oporba viče da je u aferama do grla, ima kaznene prijave, HDZ ne vidi problem…

Vlada je još 2015. godine dala zapušteni hotelski kompleks u Kuparima u koncesiju Rusima, no obnova nije išla kako je planirano. Mijenjali su se strateški partneri, a Kupari su i dalje stajali zapušteni.

Paladina je 10-postotni udjel u Kuparima prijavio u svojoj imovinskoj kartici i naveo da će prijenos upravljačkih prava biti izvršen u zakonskom roku. No, manje je poznato da on s tvrtkom "Kupari Luxuri Hotels" od siječnja 2020. vodi sudski postupak u kojemu za svojih 10 posto traži 67,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče postupanja vezanog uz Kupare, tu sam već postupio u skladu s njihovim uputama i čekam pismeni odgovor na moj upit. Neformalno sam se već izuzeo iz odlučivanja. Na prvom kolegiju u Ministarstvu obavijestio sam sve kolege kako ni na koji način neću sudjelovati u radu Ministarstva vezanom uz projekt Kupari. Već sam potpisao odluku kojom sam ovlasti prenio na državnu tajnicu i u roku koji mi preostaje od 30 dana prenijet ću upravljačka prava nad svojim udjelom. Bude li trebalo još nešto drugačije urediti, ja ću to prilagoditi",  rekao je Paladina.

Kupari nisu jedini detalj iz imovinske kartice novoga ministra koji je zaintrigirao javnost. Osim 100-postotnog udjela u tvrtki "Delta savjetovanja", Paladina ima i dva stana u Zagrebu. Jedan u Vrapču, površine od 120 kvadrata i vrijedan oko 2,7 milijuna kuna, te drugi u centru grada, površine 74 kvadrata i vrijedan milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je prijavio i dva kredita u Podravskoj banci. Prvi od 305 tisuće eura uz mjesečnu ratu od 1230 eura, te drugi od 10 milijuna u općini Beravci kod Velike Kopanice.

Paladina je vlasnik šest oranica i 45 građevinskih zemljišta površine između 1500 i 83.000 kvadrata. U imovinskoj kartici prijavio je i brod Quicksilver 700 Weekend, procijenjene vrijednosti 255 tisuća kuna. Zajedno sa suprugom ima 19.276 kuna prihoda od imovine i imovinskih prava te 1,25 milijuna kuna štednje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno sam radio u životu i ulagao. Imao sam puno različitih poduzetničkih pothvata, uvijek u privatnom sektoru i na tržišnim osnovama. Neću komentirati svaki moj poslovni poduhvat. Sve zakonske obveze oko obavještavanja javnosti daleko sam nadmašio", pručio je Paladina novinarima u petak.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo