postignuće u medicini / Najbolji anesteziolog u regiji dolazi iz KB Dubrava: Medicinski Oscar završio je u hrvatskim rukama

Za najboljeg anesteziologa u regiji proglašen je hrvatski anesteziolog Nikola Bradić koji je osvojio medicinskog Oscara

5.11.2019.
20:37
VOYO logo

Nikola Bradić, anesteziolog iz KB-a Dubrava, u Ljubljani je osvojio medicinskog Oscara za iznimna postignuća i najbolji je u ovom dijelu Europe. Nagrada Medis Awards dodjeljuje se već šest godina. Međunarodni je to natječaj koji potiče i nagrađuje znanstveno-istraživačke napore liječnika i farmaceuta koji uz svakodnevni klinički posao vrijeme posvećuju i istraživanjima.

Kolege imaju samo riječi hvale

Prije nego su navečer saznali pobjednika kolege anesteziologa Bradića nadali su se da će nagrada otići upravo njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rad koji je kolega napravio dio je jednog međunarodnog znanstveno-istraživačkog projekta. Mi govorimo o projektu u kojem je sudjelovalo 13 zemalja. Mi smo jedina ustanova iz Hrvatske koja je bila dio tog projekta'', rekla je Jasminka Peršec iz  Klinike za anesteziologiju KB Dubrava.

''Kad toliko vremena provodiš s nekim,  onda to prestaje biti obična poslovna kolegijalnost. Mi razgovaramo i o drugim stvarima, o životu, glazbi. On voli rock glazbu'', rekao je Nikolin kolega Andrej Šribar iz Klinike za anesteziologiju KB Dubrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji od 207 radova

Ove godine u konkurenciji je bilo 207 radova, 21 finalist i pobjednik iz Hrvatske.

''Ova nagrada znači jako puno. To je praktički jedan Oscar. Pa se tako i osjećam. Puno znači jer su to rezultati dugogodišnjeg rada u nekim istraživanjima'' rekao je nagrađeni hrvatski anesteziolog Nikola Bradić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rad je bio na temu uporabe različitih vrsta anestetika kod operacija na srcu. Dugo vremena se vjerovalo da samo jedna vrsta, samo inhalacijski i plinoviti anestetici su dobri, a intraventski nisu.

''Međutim tom studijom koja je išla na više od 5 tisuća bolesnika u 13 država doznali smo ustvari da nema razlike'', rekao je doktor Bradić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za druge kolege to znači da mogu mirno primjenjivati i jednu i drugu anesteziju, bez straha za bolesnike. Idemo dalje u nova istraživanja, nove ideje i novu suradnju s kolegama iz cijelog svijeta'' zaključio je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo