Među 200 prijavljenih / Najbolji ekološki poljoprivrednik je iz Hrvatske: 'Postoji nešto magično u uzgoju hrane na kvalitetan način'

U izboru koji je organiziran prvi put bio je jedini finalist iz Hrvatske

28.9.2022.
22:00
VOYO logo

Dok potražnja za ekološkim proizvodima raste - mi imamo najboljeg proizvođača! Među 200 prijavljenih projekata, mladi entuzijast David Pejić osvojio je nagradu najboljeg ekološkog poljoprivrednika u Europi i poručio: "Postoji nešto magično u uzgoju hrane."

Imamo najboljeg ekološkog poljoprivrednika Europe - Davida Pejića. U izboru koji je organiziran prvi put bio je jedini finalist iz Hrvatske. Nagradu je primio u petak u Briselu i na nju je vrlo ponosan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Postoji nešto stvarno magično u tome da prirodu, pogotovo u ekološkoj poljoprivredi, na jedan kvalitetan, uvažavajući način usmjeravamo da nam daje hranu. To je nešto što je uistinu jako jako poseban proces'', rekao je David Pejić, najbolji ekološki poljoprivrednik Europske Unije.

David i njegova obitelj imaju najstarije ekološko imanje u Hrvatskoj i prvi certificirani organski veganski restoran. I to je jedna potpuno zaokružena priča - od polja do stola. Bave se proizvodnjom, preradom, ugostiteljstvom, edukacijama. Potražnja za certificiranim ekološkim proizvodima stalno raste - u Europskoj Uniji je trenutačno oko 344 tisuće takvih proizvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vrijedno priznanje /

Od filmske karijere do poljoprivrede, David Pejić je ušao u izbor za najboljeg eko poljoprivrednika EU

Image
vrijedno priznanje /

Od filmske karijere do poljoprivrede, David Pejić je ušao u izbor za najboljeg eko poljoprivrednika EU

''Mislim da je rad sa zemljom nešto što je zapravo jedan jako intenzivan proces, mislim da svi koji se bave poljoprivredom znaju da tu nema nekakve brze dobiti ili brzih rješenja. No, riječ je o djelatnosti, o radu koji sa sobom nosi i donosi jedno dubinsko ispunjenje, jedno dubinsko zadovoljstvo'', izjavio je Pejić.

Ekološki uzgoj isključuje bilo kakvu upotrebu umjetnih gnojiva i pesticida što pozitivno djeluje na klimu, okoliš i biološku raznolikost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da još uvijek spoznajemo načine na koje ugrožavamo okoliš, i utječemo na klimatske promjene. Mislim da je tu ekološka poljoprivreda prilika, je l', za konkretno djelovanje. Jedna od rijetkih stvari koja je konkretno rješenje. I za koje se svi možemo više-manje složiti da je korak u pravom smjeru'', kazao je Pejić.

Njegova je vizija da imanje postane centar i model ekološke proizvodnje koji bi drugi mogli preslikati - kako u Hrvatskoj tako i u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo