Hrvatska opet na vrhu / Najbolji inovatori na svijetu rade na Knežiji i mogu mjeriti ljudske emocije

Zagrebačka tehnološka tvrtka Citus ostvarila je nevjerojatni globalni uspjeh

5.9.2018.
20:50
VOYO logo

A Hrvatska je opet na krovu svijeta, no ovaj put vijest nije sportska već iz svijeta biznisa. Zagrebačka tehnološka tvrtka Citus ostvarila je nevjerojatan globalni uspjeh - najbolji su inovatori na kanadskoj međunarodnoj izložbi. Zlatnu medalju osvojili su za izum koji u nekoliko sekundi može zabilježiti sve tjelesne proporcije, spol, dob ali čak i trenutnu emociju. 

Mali tim - ogroman uspjeh. Zlatna inovacija preko 3D kamere prepoznaje dob i spol osobe koju vidi u nekoliko sekundi. U istom  vremenu točno mjeri sve parametre na tijelu kao npr, duljinu potkoljenice, podlaktice ili pak visinu. Ideja je da tvrtke koje koriste sustav dobiju što više informacija o korisnicima bez otkrivanja njihovog identiteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj sustav omogućava kompanijama da ga stave, recimo, u nekakav izlog i da automatski detektiraju koji je to korisnik ispred njih. Da li je to dijete ili čovjek i žena u srednjim godinama da li tužan ili raspoložen i tako dalje", objasnio je poduzetnik Tomislav Bronzin.

Ključna informacija koju otkriva inovacija je kako su ljudi reagirali na ono što vide. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ovih osnovnih stvari koje mjeri ovaj stroj, ono što je najzanimljivije je da može izmjeriti ljudsku emociju. I to može izmjeriti sreću, tugu, razinu iznenađenja ili čak gađenja na nešto. Sustav se osim u trgovini i marketingu može koristi u obrazovanju, medicini ili recimo sigurnosti. Bronzin kaže kako su inovacije ključ ekonomskog napretka.

"Inovacije ne moraju biti na razini Nikole Tesle. Pomaci mogu biti i malo mogu pomoći globalnoj konkuretnosti Hrvatske", nadodaje Bronzin. Bronzin se raduje sljedećim danima u jer je zainteresiranost svijeta za njegovu inovaciju više nego velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo