'Budi mi prijatelj' / Najmlađi Zadrani dobili su mobilni RTG uređaj zahvaljujući vašim velikodušnim donacijama građana

Image

Medicinskom osoblju posao je olakšan, roditelji su mirniji kad znaju da za njihove bebe postoji takav uređaj

31.5.2022.
14:41
VOYO logo

U studenome i prosincu 2021. Humanitarna udruga RTL pomaže djeci provodila je svoju tradicionalnu humanitarnu kampanju 'Budi mi prijatelj' u sklopu koje su se, među ostalim, skupljala i sredstva za nabavu mobilnog RTG uređaja za Odjel neonatologije zadarske opće bolnice.

Zahvaljujući pozivima građana na broj 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om), uplatama građana na žiro-račun udruge, kao i donacijama raznih tvrtki, prikupljen je potreban iznos, a suvremeni mobilni RTG uređaj već je u upotrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Od 1500 djece koja se godišnje rode u zadarskom rodilištu njih barem 200 treba neki oblik intenzivne skrbi, a to je uključivalo i RTG snimanje do kojeg su bebe vozile kroz bolničko dvorište do bolničkog centralnog uređaja za snimanje.

RTG je neinvazivna i najčešće korištena dijagnostička pretraga koja pomaže u postavljanju dijagnoze i liječenju različitih bolesti. Od iznimne je važnosti za djecu koja su na bilo kakvom obliku respiratorne potpore ili koja zahtijevaju prehranu putem perifernog centralnog venskog katetera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Mobilni RTG uređaj jako nam olakšava rad na Odjelu i zato zahvaljujemo kampanji udruge RTL pomaže djeci što su odabrali naše rodilište kako bi nam pomogli. Zahvaljujemo svima onima koji su donirali i omogućili bolje i lakše liječenje naše novorođenčadi", rekla je dr. med. Linda Pavić, pedijatar neonatolog, voditeljica Odjela neonatologije Opće bolnice Zadar.

Medicinskom osoblju posao je olakšan, roditelji su mirniji kad znaju da za njihove bebe postoji takav uređaj, a najmlađe Zadranke i Zadrani dobili su sigurnost koja im je potrebna dok ne ojačaju za odlazak iz rodilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zato vam – hvala!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo