PROTUZAKONITI POTEZI? / Najnoviji krakovi afere Zagreb Tower sustigli ministra Mihaela Zmajlovića

Jesu li se, još uvijek ministri u tehničkoj Vladi, Ante Kotromanović i Mihael Zmajlović, odlučili na protuzakonite poteze u posljednjih mjesec dana? Dok su ministra zaštite okoliša sustigli i najnoviji krakovi afere Zagreb Tower, ministar obrane odlučio se na misteriozan privatni put malim avionom od Zagreba do Lošinja vrijedan 28 tisuća kuna. Jesu li se kao tehčniki ministri, malo pretehnicirali?

27.11.2015.
19:06
VOYO logo

Treća sreća za Agenciju za zaštitu okoliša. Nakon što su njezina dva prethodna ravnatelja odbila potpisati preseljenje u Zagreb Tower - treća u posljednjih godinu dana, nova privremena ravnateljica, a usput i savjetnica ministra Zmajlovića, MilicaBijelić - 26. listopada, u jeku predizborne kampanje, potpisuje da će za 4,7 milijuna kuna unajmiti prostor u Zagreb Toweru za iduće 4 godine.

Da je protuzakonito da tehnička Vlada sklapa milijunske ugovore, znaju i u ministarstvu, pa se opravdavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"...Agencija ne preuzima nikakvu novu obavezu već izvršava odluku Upravnog vijeća agencije iz prosinca 2014. godine. Radi izbjegavanja zabune, podsjećamo Agencija nije tijelo Vlade RH...", kažu iz ministarstva.

Stara odluka, novi potpis - da ne bi bilo zabune, objašnjava bivši ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je po meni apsolutno neprihvatljivo jer jednostavno to je raspolaganje s javnim novcem koje je apsolutno štetno", tvrdi bivši ravnatelj agencije za zaštitu okoliša NevenVoća.

Sve ovo dolazi samo nekoliko dana nakon finalnog rješenja državne revizije - zadnjeg čavla u lijesu teorije o preseljenju kao štednji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utvrdili smo nepravilnosti i propuste za koji smo dali naloge i mišljenje da je trebalo naći isplativije rješenje", kaže Biserka Čoh Mikulec iz Državnog ureda za reviziju.

Svoje nalaze poslali su i Državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A hoće li se uskoro i analizirati put ministra obrane Ante Kotromanovića, privatnim avionom iz Zagreba do Lošinja. Cijena? 14 tisuća kuna i jednako za  povratak.

Je li Kotromanović iz svog džepa izdvojio 28 tisuća kuna za put koji bi ga koštao manje od tisuću da je išao autom - ili je prekršio zakon i primio skupi dar?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo