NAPETO U SPLITU / Najnoviji rezultati raspoloženja birača u Splitu: protukandidati vode mrtvu utrku

Čak 14,5 posto ispitanika koji namjeravaju izići na izbore još je neodlučno. Upravo će oni presuditi tko će postati prvi čovjek Splita

31.5.2017.
19:00
VOYO logo

Najnoviji rezultati rapoloženja birača u Splitu, odnosno anketa agencije Promocija Plus, pokazuje da protukandidati vode mrtvu utrku! Željko Kerum je nešto bolji 43.4, a Opara 42.2 posto! Ova Kerumova prednost od jedan posto, zasada ne znači ništa jer je čak 14,5 posto ispitanika koji namjeravaju izići na izbore - još neodlučno. Upravo će oni presuditi tko će postati prvi čovjek Splita! To bi mogla postati splitska tradicija jer i prošli je gradonačelnik Ivo Baldasar pobjedio sa samo 400-ak glasova prednosti.

Ljevica sada nema svog kandidata, pa je zanimljivo vidjeti koga biraju. Oni koji su podržali HDZ-ovu listu za vijeće uglavnom će podržati Oparu, Kerum im je uzeo 9 posto, uz očekivano svoje birače. Gotovo 40 posto birača stranke Pametno neće izići na izbore, ali oni koji hoće - uvjerljivo češće biraju Oparu, vidimo 37 posto. To nije slučaj s biračima MOST-a, ali ni SDP-a. Njima je favorit uglavnom Kerum. No tko god od njih na kraju pobjedio, čeka ga izazov sastavljanja većine, HDZ je osvojio najviše, ali većinu nema, a upitno je tko će i kako do nje doći, osobito nakon teških riječi koje su već pale u ovom dvoboju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo