osvojio 41. Emmy / Najpoznatiji Hrvat u Americi: 'Naš nogomet je u Americi sve popularniji, a ja živim američki san'

Image
Foto: RTL Direkt

'Sportu ne pada gledanost, mi smo posebni', kazao je Radovich

9.6.2022.
23:16
RTL Direkt
VOYO logo

Konferenciju u Zadru organizirao je najpoznatiji Hrvat u Americi, ikona Superbowla i čovjek koji za Emmyje doma mora rezervirati posebnu sobu, osvojio ih je već 41. On je sportski producent Pete Radovich, koji se za RTL Direkt javio iz Zadra.

Festival u Zadru je spreman, a Pete je doveo velike zvijezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Došla su dva velika igrača, to su jedni od najboljih igrača NFL-a – Ray Lewis koji je osvojio Super Bowl dva puta i bio jedan od najboljih igrača i Julian Edelman koji je tri puta osvojio Super Bowl. Što se tiče našeg nogometa imao Petera Šmajhela. Ovo nam je najjači panel koji se zove Football and Football. Imamo jako puno novinara iz cijelog tako da samo jako zadovoljni ovim našim prvim panelom“, kazao je Pete.

Prokomentirao je ravnopravnost žena u američkim sportskim redakcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To se kod nas dosta brzo mijenja. Ja vodim Champions League prijenos za Ameriku i nedavno smo cijeli dan imali program samo sa ženama. Sve su prenosile žene i to je prvi put u povijesti da se takvo nešto dogodilo. Takve se promjene brzo događaju i nisu čudne i zato smo izabrali tu temu. Dileta nam došla iz Italije. Ja nju već znam i nije mi bilo teško nagovoriti ju da dođe. Ona sama zna kako je ovdje super“, poručio je.

Image
slavna sportska novinarka /

Diletta Leotta za RTL Direkt uoči panela o ženama u sportu: 'Kad sam počela raditi bila sam jedina na terenu'

Image
slavna sportska novinarka /

Diletta Leotta za RTL Direkt uoči panela o ženama u sportu: 'Kad sam počela raditi bila sam jedina na terenu'

Upitan je jesu li Amerikanci zavoljeli nogomet i kako prolazi Liga prvaka koja se prenosi na CBS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mi smo drugu godinu završili u Parizu i prenosili smo sve na CBS-u i to je bio rekord u Americi. Imali smo najveću gledanost u povijesti. Prijenos u Americi na španjolskom jeziku uvijek bude jači nego na engleskom. Ovo je prvi put da prijenos na engleskom ima više gledatelja od prijenosa na španjolskom. To je sve zbog društvenih mreža i mladih koji prate Ronalda, Messija…Svijet je puno manji i lakše je pratiti nogomet i naš nogomet je sve popularniji u Americi, napokon“, tvrdi Radovich.

Ipak, američki nogomet u SAD-u nema konkurenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Naravno, američki nogomet je daleko najjači. NFL je kod nas bomba i ne znam je li na drugom mjestu košarka, bejzbol, hokej ili možda čak i ovaj naš nogomet, ali američki nogomet ipak je glavni. I zvijezde američkog nogometa nisu samo sportske zvijezde, oni su prave zvijezde“, rekao je.

Puno pričamo o budućnosti televizije, mlađe generacije ne odrastaju uz televiziju. Osvrnuo se na budućnost u tradicionalnoj televiziji i hoće li sport opstati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Gledanost raste u sportu, ali sve ostalo pada jer sve drugo možete gledati kada hoćete i filmove, serije, vijesti i sve ostalo, ali sport morate gledati uživo. Kada se nešto u sportu događa to uvijek i odmah bude popularno i u trendingu. Mladi na društvenim mrežama prate i vide da se nešto događa i onda odu gledati utakmicu. Mislim da za sport neće biti problema jer smo specijalni. Postoji taj 'fear od missing out' – strah od propuštanja nečeg bitnog i to potiče gledanost“, kaže Pete Radovich.

Pete je osvojio 41 Emmy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Rekao bih da sam se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Imao sam puno sreće. Ja sam rođen za ovo i da radim bilo što drugo ne bih bio uspješan. Smiješno mi je kada mi spomenu taj Emmy, više mi to ništa ne znači. Ja sam sretan i to je ono što je najbitnije. Radim ono što volim i na svoj posao ne gledam kao na posao i da me netko prije 20 godina pitao što ću raditi ne bih ovo mogao izmisliti. Emmy je samo točka na i. Živim američki san“, zaključio je Pete Radovich.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo