neke troškove nisu zaobišli / Najrastrošniji saborski zastupnik nema komentara, a najštedljiviji Bauk za RTL: 'Postoji način za uštede'

Plaćali smo im hotele, taksije ali i tramvaje...

26.7.2022.
7:20
VOYO logo

Sad muhe slobodno zuje po praznoj sabornici, dok se odmaraju zastupnici koji su u prvih 7 mjeseci uz plaće potrošili 4 milijuna i sedamsto tisuća kuna.

Tradicionalno već rekorder u troškovima, tradicionalno nema komentara - Domagoj Hajduković kao predsjednik Odbora za europske poslove potrošio je 134.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u tome nema ništa čudno, tako im izgleda posao kojeg je bez problema obrazložio drugi na ljestvici sa 110 000 kuna troškova - Davor Ivo Stier.

"Najviše aktivnosti imao sam kao član saborskog izaslanstva pri parlamentarnoj skupštini vijeća Europe. A kao član odbora za europske poslove sudjelovao sam na sastancima koje je organiziralo francusko predsjedanje, sada i češko", kazao je Ivo Stier. A bio je i u paragvajskom kongresu, argentinskom ali i u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
putovalo se /

Saborski zastupnici više potrošili na avione, hotele, prijevoz... Ovo su rekorderi

Image
putovalo se /

Saborski zastupnici više potrošili na avione, hotele, prijevoz... Ovo su rekorderi

Zastupnici su od početka ove godine na avionske karte potrošili gotovo 400 tisuća kuna (394.129 kuna), na hotele oko 217 tisuća kuna (217.357 kuna) a na dnevnice je otišlo 109.000 kuna. Osim Stiera i Hajdukovića najviše je noći u hotelu provela Zdravka Bušić.

S druge strane Marko Pavić je s 12.000 kuna rekorder u kategoriji javni prijevoz. To doduše ne znači da se do posla gužvao u tramvaju, već - kako nam sam objašnjava, to su troškovi vlakova u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Kekin za razliku od Pavića koristi javni i besplatni prijevoz - vlastiti bicikl i kaže nitko iz njihovog kluba nema ni kune troška.

"Mislim da ne treba bježati generalno da se ljudima kad obavljaju svoj posao da je u redu da im se plate putni troškovi. Oo što mislim da treba paziti je da ne dolazi do zlouporabe", kazala je Kekin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S nula kuna su godinu završila 33 zastupnika, a Miroslav Škoro primjerice sa 100.

Onima što su dolazili automobilom ove smo godine platili milijun i 871 tisuću 510 kuna. Stanarina je bila nešto malo jeftinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako imam prebivalište na krajnjem jugu Hrvatske nisam predao niti jedan putni nalog kad sam odlazi na jug niti imam iti jedan putni nalog za odlazak u inozemstvo, time sam pokušao smanjiti u potpunosti troškove koje imam kao zastupnik. Budući da supruga i djevojčica više ne žive sa mnom u Zagrebu predao sam zahtjev za manji stan", kazao je Nikola Grmoja iz Mosta.

Šparni Bračanin Arsen Bauk objašnjava, ima načina da sve to košta manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moguće je reorganizirati rad plenarne sjednice na način da Sabor zasjeda od ponedjeljka do petka 3 tjedna u mjesecu a 4. da rade u svojoj izbornoj jedinici. Na taj način broj radnih dana plenarne sjednice povećao bi se mjesečno s 12 na 15 a ušteda na putnim troškovima mogla bi biti i do 25 posto", kazao je Bauk.

Ipak, izgleda da njegov savjet neće poslušati jer iz Sabora poručuju - demokracija košta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo