DOBRA ZARADA / Najunosnija noć u godini: Provjerili smo koliko estradnjaci zarađuju za novogodišnje nastupe

Doček nove godine za glazbenike je najunosnija noć u godini

6.12.2018.
21:00
VOYO logo

Većina glazbene estrade već odavno je rezervirana za nastupe, a iako su se prije dočeci masno plaćali - neki i 100.000 eura - sada su to iznosi o kojima se samo sanja.

Pola stoljeća na estradi - zasluženo mu tepaju da je kralj zabave. Novu godinu Jasmin Stavros gotovo uvijek provodi radno. Čast izuzecima. ''Jednom nisam odradio jedan doček kad je puhala velika bura u Makarskoj, mislim da je to jedina nova koju nisam odradio, sve ostale jesam, od 1969. do sada, oko 48 novih godina, bože koliko godina'', prisjeća se Stavros uz smijeh.

Zato će nakon 10 godina izbivanja, uz grupu Magazin, u 2019. godinu uvesti Splićane. Cijena? Iako se nagađa o 15.000 eura honorara, Stavros ne zna za koliko pjeva: ''Ja vam mogu reći da sam prije 10 godina imao 30.000 eura, a morate mi vjerovati da stvarno ne znam za koliko novca pjevam ove godine jer kad je menadžer dogovarao cijenu bio sam u Australiji''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijenu zato zna Zdravko Čolić. On pjeva u Poreču i zaradit će nešto više od 50.000 eura što je i najbolje plaćena novogodišnja gaža.

Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča, objašnjava: ''Nas će iz gradskog proračuna koštati Zdravko Čolić samo 18.000 eura kako smo to napravili. Imamo odličnu suradnju s privatnim sektotrom, velikim turističkim firmama, turistička zajednica se uključila, tako da svatko daje 18.000 eura''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nina BadrićTony Cetinski pjevaju na Stradunu i svatko će zaraditi 20.000 eura. Prljavci će 5.000 eura zaraditi nastupom u Rovinju, a Makarani su za Mladena Grdovića izdvojili 15.000 eura. Neno Belan svira u Zadru, a reper Vojko Vrućina u Rijeci. Danas su cijene takve kakve jesu, ali prije su novogodišnje gaže znale biti i do 100.000 eura.

''Ispod 50 posto čak su cijene manje nego što je prije bilo, ali takva su vremena - ima ljudi kojima je još gore tako da se ne trebamo žaliti'', smatra Stavros.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne žale ni oni koji su novogodišnji angažman pronašli u susjedstvu: Parni Valjak svira u Skopju, Jelena Rozga u Budvi. Nije jedina.

Indira Levak kaže: ''Čeka me Crna Gora, Bečići, divan hotel Splendid i žellim kad izađem na scenu da kažu: 'vau, u zgodna je!' - kaže uz prepoznatljiv smijeh Indira.

Iako većina izvođača zna gdje i za koliko nastupa, Grad Zagreb još nije otkrio novogodišnjeg izvođača. Veliku tajnu, tko će pjevati na Trgu bana Jelačića, poručili su  - otkrit će na skorašnjoj presici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo