WRC CROATIA / Najveći oktanski spektakl od četvrtka u Hrvatskoj, direktor reli natjecanja: 'Reći ću vam koji je naš glavni cilj'

'Samo siguran reli je dobar reli, jer ako tu padnemo pali smo zauvijek', kazao je Štefanić, direktor WRC Croatia rally 2022

19.4.2022.
20:25
VOYO logo

Za dva dana se u Hrvatskoj održava veliki oktanski spektakl, WRC Croatia rally 2022. Najbolji svjetski reli vozači natjecat će se u čak 5 hrvatskih županija. 

Najpopularnije automobilističko natjecanje u svijetu uz Formulu 1 uživo će pratiti uz staze oko 350 000 ljudi. RTL-ov reporter Boris Mišević u servisnom parku WRC-a je razgovarao sa Željkom Štefanićem, direktorom WRC Croatia rally 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo preko 300 tisuća gledatelja. Ako bi uzeli podatke iz 2019. iz Portugala gdje je bilo manje od milijun gledatelja, to je naša ambicija i cilj. Ostvarili su prihod od oko 140 milijuna eura. Država stoji uz to, sve županije stoje uz to i napravimo sve od sebe da napravimo što bolje", kazao je.

Štefanić je kazao i da mnogi fanovi relija dođu u Hrvatsku, ostanu 5-6 dana, a onda se ponovno vrate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je i na što treba paziti na sam dan utrke. 

"Najbitnije je da spomenem da 3 sata prije starta svakog brzinskog ispita, molimo ljude da dođu tada ili prije, da koriste car pool i pola sata uoči starta svakog brzinskog ispita s pozicija starta-cilj neće biti moguće pješke doći na njih. Dođite na vrijeme kako bi izbjegli gužve i kako bi prioritet imali vozači koji moraju doći na poziciju starta i odvoziti brzinski ispit", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na samom reliju radi 2000 ljudi, na brzinskim ispitima 300-400 ljudi, sudjeluje policija koja nam pomaže. Naši suci i redari, puno ljudi radi na osiguranju. Samo siguran reli je dobar reli, jer ako tu padnemo pali smo zauvijek", zaključuje Štefanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo