TEST ZA POLICIJU / Nakon 6 godina Bili vlak u Zagrebu s oko 500 navijača nakon 8 sati vožnje. Razgovarali smo sa strojovođom

Veliki je to sigurnosni test za policiju. Prvi nakon krvavih nereda na autocesti i sukoba s navijačima

9.7.2022.
19:34
VOYO logo

Od nikad većih sigurnosnih mjera do otvaranja Maksimira. "Bili" vlak i plava lokomotiva na putu prema najjačem i prvom derbiju sezone. No prije polaska, stroga provjera.

"Tribalo bi bit ugodno, meni je prvi put da ću se vozit vlakom, vidit ćemo. -Ne očekujete probleme? Ono je bilo na autocesti svega. Ovo je ipak jedna ugodnija vožnja. Mislim da se zato ide i vlakom, da baš ne bi došlo do tih incidenata", poručuje Miljenko iz Trogira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIT ĆE 'NA KNAP' /

Pitali smo HŽ kada će torcidaši koji putuju Bilim vlakom stići u Zagreb. Evo što su nam odgovorili

Image
BIT ĆE 'NA KNAP' /

Pitali smo HŽ kada će torcidaši koji putuju Bilim vlakom stići u Zagreb. Evo što su nam odgovorili

"Stari običaji. Putova sam 70., 80., 90. I ovim momcima na koje sam ponosan želim sretan put i gori i doli i da se vrate sa peharom", kaže Ivan iz Splita.

Dvoje ih je ipak ostalo u "bilom gradu" jer su pokušali unijeti pirotehniku. Prema Zagrebu tako je krenuo pun vlak s 500-tinjak navijača i policajaca. Nakon 8 sati vožnje iskrcali su se u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Put je prošao odlično. I navijači i policija i sve je bilo u najboljem redu. Nije bilo nikakvih incidenata", kaže strojovođa Jure Dželalija, strojovođa. Bili vlak zadnji je put vozio 2016. I ovoga puta pod snažnom policijskom pratnjom, navijači Hajduka pješice su krenuli prema stadionu.

Bad Blue Boysi su prije utakmice najavili prijateljsku atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idem sa sinom svaki put kad možemo dođemo na utakmicu, dolazimo iz Bjelovara i navijači smo Dinama. Što se tiče tog dijela, a što se tiče sigurnosti ne bojimo se ničega i nikada se nismo ni bojali", tvrdi Goran Trajkovski iz Bjelovara.

Čemu se najviše veseliš? "Navijačima. Bad Blue Boysima i Torcidi", kaže Jakov Trajkovski iz Bjelovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo protiv Hajduka to je uvijek povezano s emocijama i nadam se da će biti veliki spektakl pogotovo navijačima jedan veliki doživljaj. -Bez nereda? Bez nereda", poručuje Vedran Zrno iz Züricha.

-Atmosfera? "Opaka, opaka. A lagana pobjeda standard, 3:0", smatra Karlo iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći dio Torcidaša ipak je doputovao autocestom koju je od početka do kraja osiguravala policija. Posebice tri odmorišta predviđena za stajanje. Pratnja je organizirana i za formirane kolone od Lučkog do Maksimira.

"Interes svih nas da ljudi koji igraju i gledaju nogomet uživaju. Da obitelji dolaze na nogometne utakmice kao što je to bilo nekada i siguran sam da ogromna većina, uključujući i navijače to podržava", objašnjava ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovoga puta Torcida je unaprijed pismeno morala prijaviti transparente, bubnjeve i megafone, koje prije ulaska još jednom pregledava policija. Za južnu tribinu, gdje će biti smješteni, prodano je 2500 personaliziranih ulaznica. Kako nešto ne bi pošlo naopako, sve se priprema već tjednima.

"Zona za navijače Dinama, za navijače Hajduka. Kompletna komunikacija, sigurnosna priprema ide kroz komunikaciju u 2 kluba, HNS i Ravnateljstvo policije. I sve za sada ide po dogovoru sa zadnjeg sastanka", poručila je glasnogovornica GNK-a Dinama, Iva Cigrovskij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li organizacija ovoga puta prošla test, pokazat će što će nakon utakmice biti vijest - okršaj unutar ili izvan terena.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike